Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kimsesiz ve zihinsel engelli çocukların topluma kazandırılması amacıyla başlattığı “Umut Evleri” projesi kapsamında Tokat’ta ilk “Umut Evi” açıldı.

Kimsesiz ve zihinsel engelli çocukların kalacağı “Umut Evi” Vali Cevdet Can tarafından açıldı. Umut Evi’nin açılışını yapan Vali Can, çocuklarla birlikte yaş pasta keserek, ikram etti. Umut Evi projesinin son 10 yıldaki sosyal devlet çalışmalarının bir başarı örneği olduğunu belirten Vali Can, “Amacımız burada kalan çocuklarımızın, kardeşlerimizin, annelerimizin yüzünü güldürmek” dedi.

Bakıma muhtaç vatandaşlara en iyi şekilde bakılmasını sağlamak amacıyla devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini belirten Vali Can, bu tür sosyal çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti. Açılışa Vali Can’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Bilgihan Bayar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hülya Özdemir ve kurum çalışanları katıldı.

Öte yandan Tokat’ta 10 engellinin bakımına devam edilen iki kadın “Umut Evi” açıldığı, tefrişatı yapılan erkek Umut Evi’nin ise kısa sürede açılacağı bildirildi.