Tokat Valisi Cevdet Can’ın talimatları üzerine Tokat İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan ‘444 8 569-444 T Köy’ Çağrı Merkezi hizmete sunuldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Atılır, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hizmet binasında vatandaşlara hizmet edecek olan “alo köyüm hattını” basın mensuplarına tanıttı. Atılır, vatandaşların bu uygulama sayesinde her hangi bir zahmete katlanmadan idareye istek, dilek ve şikayetlerini iletebileceklerini ifade ederek, “İdaremiz görev alanları çok çeşitli konulardan oluşmakta ve il sınırlarını kapsamaktadır. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız bir telefonla halledebileceği bir mevzu için Özel İdarenin yolunu tutmaktadır. Bu da haliyle vatandaşlarımız için zaman ve ekonomik kayba neden olmaktadır. Bu durumun ilimiz ekonomisine ve genel manada ülkemiz ekonomisine zarar verdiği kanaatine varıldığından Sayın Valimiz Cevdet Can’ın talimatları doğrultusunda Alo Köyüm Çağrı Merkezi’nin kurulması kararlaştırılmıştır” dedi.

Alo Köyüm Çağrı Merkezi ile hizmetlerin hızlandırılacağını ifade eden Atılır, “Dört mevsimi tam anlamıyla yaşayan ilimiz coğrafyasında her an bir doğal felaketle karşılaşılması mümkün olabiliyor. Heyelan, kar, su taşkını yolları kapatabiliyor. Zamanında hızlı bir şekilde olay yerine ulaşılması can ve mal kaybını önleyebiliyor” diye konuştu.