Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından “Cami Öğrenci Evi” projesi başlatıldı.

Tokat’ta cuma hutbesinde İl Müftüsü Ahmet Erdem cemaatle “Cami Öğrenci Evi" projesini paylaştı. Vatandaşların olumlu karşıladığı proje ile ilgili soruları yanıtlayan Müftü Erdem, Tokat’ta 28 bine yakın üniversite öğrencisi olduğuna dikkat çekerek, “Bu öğrencilerimizin çoğunluğu devlet ve sivil toplum kuruşu yurtları ile bir kısmı da kendi kiraladıkları evlerde kalıyor. Bizde müftülük olarak cami görevlilerimizle görüşme yaparak cami adına bir öğrenci evi olmasını istedik. Örnek verecek olursak Ali Paşa Camisi Öğrenci Evi olarak bu cami cemaati evin kirasını karşılasın arzu ettik. Cami görevlilerimiz bu projeye öncülük edecekler. 50 öğrenci evimiz olsa 300 öğrenci bu evlerde kalabilir. Buradaki gayemiz camiler ile öğrenciler arasında bir iletişim sağlanması gönül bağı kurulması. Bir de gittikleri yerlerde bu öğrencilerimiz camilerin isimlerini unutmayacaklar. Hizmet ettikleri yerlerde bu camilerimizi hatırlayacaklar. Böyle örnek teşkil edecek bir çalışma olacağı kanaatindeyim” dedi.

"CAMİ KAPILARINDA ÖĞRENCİLER İÇİN PARA TOPLANMAYACAK"

Cami kapılarında öğrenciler için para toplanmayacağını ifade eden Müftü Koçak, “Bu öğrencilerimizi rencide eder. Cemaatimiz maaşlarını aldığında yapılacak listeye göre herkes gücü nispetinde katkıda bulunmak suretiyle öğrencilerin kiraları karşılanacak. Gelir arttıkça iaşe diğer konularda da yardımcı olunacak. Öğrenciler elektrik, su, gıda gibi diğer giderlerini kendileri karşılayacak. Ama burada asıl gaye öğrencilerle camilerimiz arasında bir manevi bağ kurulması” diye konuştu.

Müftü Erdem, İstanbul’da 1980’li yıllarda öğrenci iken yurtlarda yer bulamayınca Aziz Mahmud Hüdayi Camisi’nin altındaki yerde Muharrem Kır hocanın birkaç öğrenciye yer temin ettiğini ve burada kaldıklarını ifade ederek, “Bize gıda desteği de verdi, bunu hiç unutmuyoruz. Biz de istiyoruz ki Tokat’ın cemaati çok samimi, tarihi ve manevi değerleri olan bu şehrimizde cemaatimizi üniversite öğrencilerimize destek olsun. Öğrencilerimiz sokakta kalmıyor hepsinin kaldığı bir yer var ama gayemiz öğrencilerimizle manevi bir iletişim kurmak” şeklinde konuştu.