Tokat İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, “Kimsenin kaybolmasına izin vermeyiz, çünkü biz büyük bir aileyiz” dedi.

Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan “Emniyetle Yeni Hayallere” projesi tanıtım toplantısı Merkez Polis Evinde yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Türkiye’de 17 ilin katılmış olduğu proje arasında Tokat’ın 1’inci olarak değerlendirmeye alındığını söyledi. Proje kapsamında; kurumlarla birlikte gençlerin hayata bakış açılarını ve vizyonlarını geliştirmeye, hayallerine ilişkin planlar yapmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Yalman, “Bizler huzurlu, güvenli ve kaliteli bir toplum oluşturmak için önleyici polislik görevimiz kapsamında kurumlarımızla birlikte bu tür projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projemizde paydaşlarımızdan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, gençlerin sosyal hayata dahil edilmesi, lisanslarının çıkarılması ve branş eğitimlerinin verilmesini üstlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu bilgilendirme ekibi tarafından gençlerimize aile içi iletişim ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele konularında seminerler projemize dahil olacak. Proje kapsamında gençlerimizin varsa ihtiyaç sahibi ebeveynlerine yönelik de meslek edindirme kursları düşünülmektedir” dedi.

Yalman, il genelinde bu tür projelerin yoğunlaştırılacağını ve kaynaklarının seferber edilerek sürdürülebilir boyutlara taşınabileceğini arzu ettiklerini belirterek, “İl uyuşturucu komisyon toplantısı içinde bu projemizin örnek olmasını temenni ediyorum. Konuşmamı projemizin sloganıyla bitirmek istiyorum. Kimsenin kaybolmasına izin vermeyiz, çünkü biz büyük bir aileyiz” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci ise gençlere bir vizyon hazırlamak gerektiğini kaydetti. İl Emniyet Müdürlüğü’ne proje kapsamında paydaşlarıyla birlikte yaptığı organizasyonlar için teşekkür eden Küsbeci, ayrıca projeye destek veren kurumlara teşekkür etti.

Programa Tokat Vali Yardımcıları Mehmet Suphi Küsbeci, Ahmet Coşkun Açık, Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Cemil Çağlar ile öğrenciler katıldı.