Tokat’ta nüfusu 2 binin altına düşmesi sonucu kapatılan 38 belde belediyesinden özel idareye aktarılan 205 araç ve iş makinesi il ve ilçe belediyeleri ile köy muhtarlıklarına dağıtıldığı bildirildi.

Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, 30 Mart’ta kapatılan belde belediyelerinden özel idaresinde devredilen 347 araçtan 250 aracın belediye ve köy muhtarlarının talepleri doğrultusunda dağıtımının yapıldığını söyledi. Gökçe, belediyelerden kalan araçların yapılan dağıtımla birlikte yeniden milli ekonomiye tekrar kazandırıldığını ifade ederek, “Hem israf etmedik hem de belde ve kurumlara köylere özellikler muhtarlara cenaze arabası, su tankı, itfaiye ve çöp toplamaları için traktör gibi araçları kullanmaları için muhtarlığın tüzel kişiliğine teslim ettik. Meclisimizin aldığı kararla kapatılan beldelerde bulunan gayrimenkullerin istenildiği takdirde ilgili köy muhtarlıklarına köyün hizmetinde kullanılmak maksadı ile kendilerine tevdi ettik” dedi.

Başkan Gökçe ayrıca 30 Mart’ta kapatılan 38 beldenin yaklaşık 12-13 milyon TL borcunun ödendiğini kaydetti. Yasa kapsamında kapatılarak köye dönen beldelerin borç ve alacakları ile personeli de il özel idaresine devredildiğini anımsatan Başkan Gökçe, ”Bugüne kadar İl Özel İdaremiz yaklaşık 12-13 milyon TL beldelerin borçlarını ödedi. Prim ve gelir borçları konusunda da İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapılandırmaya gidildi. Önümüzdeki günlerde İller Bankası’dan gelen payına göre aylık kesintileri yapılarak bu kapatılan beldelerin bu şekilde borçlarının tavsiye olacağı ortaya çıktı. Kapatılan belde belediyelerinde çalışan 345 personelin bir kısmı devlet personel başkanlığı havuzuna atılarak değişik kurumlara aktarıldı. Son olarak ta 96 personel devlet personel başkanlığı tarafından ihtiyacı olan il ve ilçelerdeki kurum ve kuruluşlara personel olarak dağıtıldı” diye konuştu.