Tokatlı minikler “Küçük Fotoğrafçının Gözünden Görünenler” projesi kapsamında çeşitli temaslarda bulundu.

75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu’nun minik öğrencileri “Küçük Fotoğrafçının Gözünden Görünenler” projesi kapsamında Tokat Valisi Cevdet Can ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. İlk olarak minikleri makamında kabul eden Başkan Eroğlu, çocuklarla sohbet etti. Başkanlık makamını kısa bir süreliğine çocuklara bırakan Başkan Eroğlu, miniklerle güzel dakikalar geçirdi. Ana sınıfı öğrencilerini misafir etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Eroğlu, “Benim için çok değerli ve önemli bir ziyaret yaptılar. Bugün 4 ila 6 yaş arasındaki 40 yakın çocuğumuzu, yavrumuzu burada ağırladık. Onlara ’belediye başkanı, belediye ne iş yapar’ hem bilgi verdik hem de onlara sorduk. Ve görüyorum ki bunlara birçoğu gerçekten çok doğru cevaplar verdi. Yaşlı ziyareti yapar, yol yapar, temizlik yapar, yine hasta ziyareti yapar diyen oldu. Hepsi de birbirinden değerli cevaplardı. Yani çocuklarımızın bu kadar bu işleri bilmesi, ilgi alakalı olması ve çok düzgün cümlelerle bunları ifade edebilmesi bence son derece önemli. Bu da aslında bizi memnun ediyor. Çünkü bu yavrularımız bizlerin teminatı, geleceğimiz. Ve her taraf cıvıl cıvıl görüyorsunuz. Hepsinde müthiş bir heyecan var. Hepsinde gerçekten burada olmanın belki mutluluğu var. Aynı mutluluk bende de var” diye konuştu.

Minik öğrenciler Başkan Eroğlu’nu ziyaretlerinin ardından Vali Can’ı makamında ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın da katıldığı ziyarette Vali Can, projenin amacının çocuklara özgüven vermek olduğunu belirterek, “Çocuklara özgüven vermek, onları geleceğe iyi hazırlamak demektir. Geleceğimiz, umudumuz ve kalkınmamız çocuklarımıza bağlı. Bize bir kere daha umut aşıladınız” dedi.

Proje kapsamında çektikleri fotoğrafları yorumlayan Anaokulu öğrencileri, Vali Can’ın makamında fotoğraflarını çektiler.