Tokat Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde il dışı sevkleri azaltarak hasta mağduriyetini gidermek için yatak sayısı 69’a çıkarıldı.

Tokat’ta Yoğun Bakım Ünitesi ve yatak sayısı eksikliğinden kaynaklı il dışı sevklerin önüne geçilerek hasta ve yakınlarının mağduriyeti azalması, yerinde ve zamanında müdahale imkanı sağlanması için önemli adımlar atıldı. Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yapılan yenileme çalışmaları ile 23 yataklı 3. seviye, 15 yataklı 2. seviye ve 4 yataklı 1. seviye genel yoğun bakım, 10 yataklı 1. seviye koroner yoğun bakım, 11 yataklı 2. seviye ve 6 yataklı 1. seviye yeni doğan yoğun bakım üniteleri ile toplamda 69 yoğun bakım yatağı ile hizmete sunuldu. Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr. Mehmet Erşan, Tokat Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Cengiz Yakıt ve beraberindekilerle birlikte yenilenen yoğun bakım ünitelerini basın mensuplarına gezdirerek bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığının vatandaşlara sunulan sağlık hizmet kalitesini artırmak adına mevzuat ve uygulama açısından sürekli kendini yenilemekte ve geliştirmekte olduğunu ifade eden Erşan, bu politikalar doğrultusunda yoğun bakım ünitelerinin çağın gereklerine uygun, günümüzün ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak fiziki şart ve teknolojik imkanlara sahip olması adına çalışma yürüttüklerini kaydetti. Bakanlığın hedefleri doğrultusunda Tokat Devlet Hastanesinde 8 yataklı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinin geçici kabulünün yapıldığını ifade eden Erşan, Genel Yoğun Bakım Ünitelerinin tadilatlarının tamamlanarak hasta kabulüne başlanılmış olduğunu belirterek, “Yapılan tadilatlarla yoğun bakım ünitelerinin havalandırma sistemleri, enfeksiyon kontrolü açısından lavabo konumlandırmaları, izolasyon odalarının standardizasyonu, tedavi ve destek alan düzenlemeleri gerçekleştirilmiş, ayrıca hem ameliyathane hem de yoğun bakıma hitap edecek şekilde hasta yakınlarının hastaları ile ilgili bilgi alabilecekleri modern bir bekleme alanı oluşturulmuştur. Hastalarımız bu alanda ameliyatta olan hastalarının durumları hakkında bekleme alanında görevli personelin ilgili kişilerle iletişime geçmesi neticesinde detaylı bilgi alabilmekte, yoğun bakım ünitesinde yatan hastalar içinse kamera vasıtasıyla hasta mahremiyetine özen gösterilerek bilgilendirme yapılmaktadır” dedi.

Erşan, hava yolu ile bulaşabilecek olan hastalıklara karşı özel izole edilmiş yoğun bakım ünitesinin de hizmete girdiğini sözlerine ekledi.