Tokat’ın Niksar ilçesinde Bölge Trafik ekipleri trafik denetimlerini sıklaştırdı.

Niksar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne bağlı trafik ekipleri, traktör römorklarında reflektör ve tepe lambası bulunmayan sürücüleri uyardı.

Boğazbaşı ve Hamidiye bölgesinde köylerde bağ, bahçe, tarla ve diğer işler için traktör kullanan sürücüleri durdurarak reflektör kontrolü yapan trafik ekipleri, traktör üzerinde sarı ikaz tepe lambası ve römorklarda reflektör bulunmayan sürücüleri uyardı.

Trafik ekipleri sürücüleri sorumluluk bölgelerindeki yollarda meydana gelen traktör kazaları ile ilgili bilgilendirerek, kazaları azaltma yönünde sürücü faktörünün etken olduğuna dikkat çekti.

Traktörlerin ulaşım aracı olarak değil, tarımda yük taşıma aracı olarak kullanılmasının kazalarda can kaybını önleyeceğini vurgulayan ekipler, bunun eksik olan ışık donanımlarının reflektörsüz ve ışık donanımı eksik araçların seyreden diğer sürücüler için ölümcül kaza sebebi olacağını hatırlatarak, bu uygulamaların devam edeceğini, özellikle ışık donanımı eksik olan traktörlerin trafikten men edileceğini kaydettiler.

Sürücülere uyarıcı bilgilerin yer aldığı broşürlerde de dağıtan trafik ekipleri, ayrıca araç muayene istasyonunda ki araç sürücülerini de bilgilendirildi.