Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, “Asansörümüz Daha Kaliteli, Canınız Daha Güvenli” sloganı altında asansörlerin denetiminin yapılacağını söyledi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde belediye tarafından bir firma ile yapılan sözleşme gereği yapılacak olan çalışmalarda denetimi geçen asansörlere “yeşil” etiket, geçemeyen asansörlere ise “kırmızı” etiket yapıştırılacak. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, “Asansörümüz Daha Kaliteli, Canınız Daha Güvenli” sloganı altında bir asansör firmasıyla yapmış oldukları sözleme gereğince tüm kamu binalarındaki ve şahıs binalarındaki asansörlerin denetleneceğini söyledi. İstanbul ve İzmir’de yaşanan asansör facialarına dikkat çeken Başkan Bekler, “Asansör kazalarından dolayı Türkiye’de her yıl yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor. Göreve geldikten sonra özellikle Turhal’da kamu binaları olsun gerek özel binalar olsun asansörlerin denetlenip denetlenmediğini masaya yatırdık. Aslında 2008 yılında Sanayi Bakanlığı tarafından Asansör Bakım ve İşletme Yönetmenliği değişip ve asansörlerin denetimi çok sıkı bir takip altına alınmasına rağmen Turhal’da ihmal edildiğini gördük. Bunu üzerinde çalışmalarımızı tamamladık ve büyük bir asansör şirketiyle bir sözleşme imzaladık” dedi.

Başkan Bekler, yapılacak denetimlerde asansörlere durumuna göre etiket yapıştırılacağını ifade ederek, “Yeşil etiket yapıştırılmış asansörlerin güvenli olduğu, denetlenmiş olduğu, kullanılabilir olduğu anlaşılacak. Ancak sağlıklı olmayan, arızası olan güvenli olmayan asansörler üzerine de ‘kırmızı’ etiket yapıştırılacak. Kırmızı etiket yapıştırılmış asansörlere asla binilmeyecek, en kısa zamanda bina sakinleri tarafından ya da kamu binası ise kamu görevlileri tarafından asansörlerin bakım ve onarımı gerçekleştirilecek. Bakım ve onarımı gerçekleştirildikten sonra yeni asansör firması tarafından denetimi yapılıp yeşil etiket yapıştırılacak, ondan sonra asansörler kullanılmaya başlanacak” diye konuştu.

Öte yandan yapılacak asansör denetimlerinde sözleşme gereğince 118 TL artı KDV ödeneceği bildirildi.