AK Parti Trabzon ilçe kongreleri Vakfıkebir ile devam ederken, tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Enver İskenderoğlu yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Sabri Bahadır Kongre Salonu’nda yapılan kongreye, Çevre ve Şehircilik eski bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile partililer katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, "Yola çıktığımız, 3 Kasım 2002 tarihinden beri Türkiye’de bir çok yatırıma imza attık. Biz de teşkilat arkadaşlarımız ilçe yönetici arkadaşlarımızla beraber sizler için çalıştık. Vakfıkebir’de de bir çok yatırımlara imza atıldı. En büyük projemiz de Vakfıkebir Belediyesi’nin kazanılmasıydı. Teşkilatlarımızla gece gündüz demeden çalışarak uzun yıllar bağımsız yönetilen Vakfıkebir İlçemizi AK Belediyecilikle buluşturduk" dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ise "Bu oyları almamızda siz teşkilat mensuplarımızın emeği çoktur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarından hiç ayrılmadan politikasını devam ettirdi. Yoğun programlarına rağmen, her ay il başkanları toplantısını yapmış, ilçe başkanları ile istişare halinde oldu. Şimdi dünyanın en önemli bilim adamlarından Ahmet Davutoğlu ile birlikte aynı anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar ise geçmişte Tonya’ya çimento fabrikası yapılması için çalışmalarda bulunduklarını hatırlatarak “Burada çimento fabrikası olsaydı, ciddi bir katma değer olacaktı. Vakfıkebir’e liman olacaktı. Vakfıkebir kazanacaktı. Burada ciddi kavgalar oldu.Tonyalıların istemediğini biz de istemeyiz.Montaj, dublajlarla bize en büyük darbeyi vuracaklardı. Güya Trabzon’da da örgütlenmişlerdi. Ne oldu yüzde 71’le cevaplarını aldılar" ifadelerini kullandı.

İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Enver İskenderoğlu’nun yönetimi şu şekilde oluştu:

"Ali Karaca, Mustafa Sezgin, Ersen Karanis, Havva Kahveci, Necdet Pamuk, Yusuf Sağlam, Hasan Yayla, Ahmet Garip, Korkut Kamiloğlu, Ahmet Kılıç, Ahmet Uzun, SAbri Yılmaz, Metin Bilgin, İlhan Tosun, ADem Turan, Fazlı Yolcu, Yaşar Ali Çolak, Gökhan Aydın ve Süleyman Özdemir”