AK Parti Trabzon ilçe kongreleri Sürmene ve köprübaşı ilçe kongreleriyle devam etti.

Köprübaşı 5. Olağan kongresi’ne Çevre ve Şehircilik eski bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ile teşkilat mensupları ile çok sayıda partili katıldı.

AK PARTİ OLARAK, KÖPRÜBAŞI’NIN YETİŞTİRDİĞİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti olarak Köprübaşı’nın yetişdirdiği değerlere sahip çıkmanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek, "Köprübaşı, bizim nezih, küçük ve önemli ilçelerimizden bir tanesi. Türkiye’ye mal olmuş insanların yetiştiği topraklar. Birlik ve beraberlikle samimiyetle bu mevkilere geldiler. Biz, AK Parti olarak, Köprübaşı’nın yetiştirdiği değerlere sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz. AK Parti, tüm Türkiye’de olduğu gibi çevremizde ki mazlum coğrafyalarda yaşanan sıkıntılara merhem olabilmek için üstün gayretler gösteriyor. Gecesini gündüzüne kadar kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la çıktığımız yolda taviz vermeden mazlumlar için mücadele ediyoruz. Türkiye uğraş içindeyken içimizde ki muhalif zihniyetler, el vermek, yol göstermek yerine yol kesenlerle birlikte oluyorlar. Gezi olaylarında nasıl organize olduklarını hafızanızdan geçiren. Arkasından paralel yapılarla ülkenin temellerine montajlarla, şantajlarla dinamit koyulmaya çalışıldığını, içimize girip hainlik yapanların açığa çıktığını hep birlikte gördük. AK Parti 12 yıllık iktidarının son 4 yılında milletin desteği ile tüm vesayete dur dediği zaman önümüzü kesmeye çalıştılar. Biz teşkilat mensupları, birlik ve beraberlik içinde genel merkeze, kurucu genel başkanımıza, milletin emanetine sahip olabilmek için dünden daha çok birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Küçük ilçelerimiz de şuralısın, şu köylüsün, bu mahalledensin gibi düşünürlülüğün Köprübaşı’na da diğer ilçelere de fayda sağlamayacak, bir takım dolduruşlara gelmememiz lazım. Bizler, Türkiye’nin geleceği için, gezi olayları, paralel olaylar gibi, ihtilallardan geliyoruz. Baş örtülü kardeşlerimizin başlarında ki örtülerin çekilip alındığı dönemlerden geliyoruz. Bu partinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı varsın, genel merkezimiz istişarelerle karar verelim dedi. Biz tek liste ile birlikte tüm Trabzon’da tüm Türkiye’de seçimlere gitmek istiyoruz. Gidiyoruz da asıl önemli olan seçimlerden sonra bir kardeşimizin dahi yanımızdan ayrılmayışıdır. Seçimi kaybeden kendisi de kaybedip gidiyor. Köprübaşı’nda halkın büyük bir çoğunluğunun cumhurbaşkanlığı seçiminde bize nasıl destek verdiği ortadayken, yerel seçimlerde başka taraflarda gözükenlerin bugün burada olması bizler için sevindiricidir. Dün hata yapanlar bugün doğruyu bulduysa bundan mutluluk duyarız. Partinin tabelasını indirenler bugün kongre ile ilgili görüş bildiriyorlar. Ben bunları hepinizin vicdanına bırakıyorum. Bu seçimin kaybedeni olmasın istiyoruz. Birlik ve beraberlik olsun diyoruz. 2015 ve 2019’da birlik ve beraberlik içinde hareket etmek istediğimizi sizlere hatırlatmak istiyorum" ifadelerine yer verdi.

GÜÇLÜ OLARAK DARGINLIK VE KÜSKÜNLÜKLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ. BİRLİĞİMİZ

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, kısa bir selamlama konuşması yaparak dargınlıkların ortadan kaldırılması gerektiğine işaret etti.

Balta, "Biz hepimiz kardeşiz. Bu aile çok büyük ailedir ve hepimiz kardeşiz. Güçlü olarak dargınlık ve küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız. Birliğimiz beraberliğimiz olduğu zaman bu insanların davaya ne kadar bağlı olduğunu gösteriyorlar. Bütünleşme kongresi olması lazım. Kardeşliğimizin en üst seviyeye çıktığı bir kongre olması lazım" dedi.

Eski Bakan ve Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, "AK Parti, 12 yıldır iktidarda. Türkiye’mize baktığımız zaman, 80 yılda yapılan yatırımları, gelişmeleri tahlil ettiğimizde 1923 yılından 2002 sonuna kadar 80 yılda yapılanları 12 yılda bazılarını ikiye, üçe dörde katladık. Bunlara dikkat etmek, görmek, bilmek lazım. Kalkınmak kolay değil. Türkiye 12 yıllık sürece 5,5 kalkındı. Bu kalkınma hızımız artarak devam etsin. Türkiye’nin dünyada önemli bir aktör, söz sahibi bir devlet olma mecburiyeti var. Bunun için Köprübaşı’nda da, Trabzon’da da Türkiye’de de birlikteliğe ihtiyaç var. İnşallah güzel bir kongre olacak, Türkiye’yi beraber geliştireceğiz. Birbirimize daha çok sarılacağız. Güzel günler bizimdir. " şeklinde konuştu

Daha sonra ilçe Başkan adayı Muhammet Yamakoğlu ile Yüksel Erdoğan, kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Divan Başkanlığını İl Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Üçüncü’nün yaptığı kongrede üç liste yarıştı. Mevcut başkan Mustafa Aydın, Yüksel Erdoğan ve Muhammet Yamakoğlu’nun yaptığı kongreyi Yüksel Erdoğan kazandı.

Sürmene ilçe kongresi’nde ise Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Nevzat Çabuk’un yaptığı ve tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Aydın Bayraktar tekrar ilçe başkanlığına seçildi.