AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 3 Kasım 2002 tarihi, sadece AK Parti için değil, Türkiye için, bütün milletimiz için bir milat ve yeni bir başlangıç olduğunu söyledi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti’nin 12 yıl önce bugün girdiği ilk seçimleri kazanarak iktidara geldiğini anımsatarak, “Türk siyasi hayatında önemli bir kilometre taşı olan 3 Kasım 2002 seçimlerinin de 12. yıl dönümü idrak ediyoruz. 3 Kasım tarihi, sadece AK Parti için değil, Türkiye için, bütün milletimiz için bir milat oldu, yeni bir başlangıç oldu” dedi.

Türkiye’nin tam 12 yıl önce 3 Kasım 2002 Pazar günü çok kritik bir seçim yaparak, demokrasiden ekonomiye kadar her alanda tarihi önemde bir değişim sürecine girdiğini ifade eden Günnar, “AK Parti 12 yılda Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarını sağlayan, 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden tartışmasız açık ara birinci çıkarak milletin desteğini kazanmıştır. 3 Kasım 2002’de ortaya çıkan sonuç sadece AK Parti’nin bir başarısı zaferi değildir. 3 Kasım, bu aziz milletin siyasete, yönetime el koyması, kötü gidişe dur demesiydi. Geride bıraktığımız bu 12 yıllık sürede milletimize hiç mahçup olmadık, verdiğimiz sözleri aynen yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Hep alnımız dik yolumuza devam ettik. Bu dönemde milletimiz de bizi asla yalnız bırakmadı, hep bizimle beraber yürüdü, ’biz arkanızdayız dedi. AK Parti bizzat bu milletin ta kendisidir. AK Parti bu ülkede her bir vatandaşımızın içinde kendi hayallerini, hedeflerini bulduğu, kendine yer bulabildiği, kendini evinde hissettiği dev bir çatıdır. 3 Kasım, AK Parti iktidarı için değil, Türk demokrasisi için bir milattır, tarihi bir başlangıçtır” ifadelerini kullandı.

3 Kasım 2002’den bu yana kesintisiz iktidarda olan partilerinin, geçen yıllar içinde milletimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Günnar, “AK Parti sağlıkta, eğitimde, adalette, ulaşımda, kardeşlikte, demokraside ve daha birçok alanda atılan büyük adımlarla adeta ülkemizde bir sessiz devrim gerçekleştirdi. AK Parti 3 Kasım 2002 Türk siyasi hayatına bir mihenk taşı olarak kaydedilmiştir. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Özellikle Cumhurbaşkanımız olarak sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinden sonra Genel Başkan ve Başbakanımız olarak da Ahmet Davutoğlu seçilince artık 2002’den bu tarafa süren bu yolculuğu daha da hızlandırmanın vakti gelmiştir. 2023, 2051 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak adına 2015 seçimlerinde başarılı olmalıyız. Bu yolda durmadan yolumuza devam ediyoruz. Bir kongre süreci yaşıyoruz. Teşkilatlarımız, onları ayakta tutan arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız belediye meclis üyelerimiz, mahalle başkanlarımız AK Parti’nin asli unsurlarıdır. Büyük AK Parti ailesinin en önemli özelliği gönül bağıyla birbirine bağlı olmalarıdır, birlik ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutmasıdır. Bu büyük ailenin her ferdi dava bilinciyle hareket eder, inanç ve azimle mücadelesini sürdürür. Bu mücadelede kişisel hesaplara, senlik, benlik çekişmesine yer yoktur. Bundan sonrada böyle olacağından hiç şüphem yoktur. Kongrelerde aday olmayı düşünen arkadaşlarla istişare edip tek liste halinde seçimlere gideceğiz. Önceki kongrelerimizde olduğu gibi bu kongrelerimizde de birlik ve beraberlik kazanacaktır. Bugüne kadar ilk günkü aşk ve heyecanla faaliyet gösterdik, bundan sonra da aynı ruh, aynı heyecanla, aynı coşkuyla milletimizin çizdiği rotada yolumuza devam edeceğiz. İktidara gelişimizin 12. Yıldönümü’nde daha nice eserler üretmek, daha nice mutluluklara vesile olmak dileğiyle aziz milletimize teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.