Kocaeli Basın İlan Kurumu Şube Müdürü görevinden Trabzon Şube Müdürlüğü görevine atanan Muharrem Mermertaş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü (BİK) Mehmet Atalay’ın katıldığı devir teslim töreniyle görevi Abdurrahman Bahşişoğlu’dan devraldı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü (BİK) Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürlüğü görevine atanan Abdurrahman Bahşişoğlu ve Trabzon Şube Müdürlüğü görevine atanan Muharrem Mermertaş’a yeni görevlerinde başarılar dilerken, Trabzon basının önemine değindi.

Trabzon’da gazetecilik ve medya ahlakı olduğuna işaret eden Genel Müdür Atalay, “Trabzon’da gazetecilik bir medya ahlakı var. Trabzon, tek gazeteciler cemiyetinin kaldığı nadir illerden biri. Neredeyse tek cemiyet Trabzon’da ve Trabzon’da büyük bir demokratik anlayışı içinde o cemiyet başkanları el değiştiriyor. Kavgasız gürültüsüz seçim yapılıyor seçimden birkaç dakika sonra herkes bütünleşiyor ve o ilin kalkınması için gazeteciliğin gelişmesi için büyük bir çaba harcıyor. Bu açıdan örnek bir il” dedi.

Görevi Muharrem Mermertaş’a devreden Bahşişoğlu da Trabzon’dan güzel anılarla ayrıldığını belirterek, “Trabzon’da görev yapmak benim için gerçekten bir onurdu. Trabzon basını Türkiye’de, gerek yerel gerekse genel basın için de bir lokomotif. Sayın Genel Müdürüme sizlere çalışma arkadaşlarıma herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muharrem Mermertaş da Trabzon’da daha önce gazetecilik görevinde bulunduğuna işaret ederek, “Sayın Genel Müdürümüz bizi Trabzon’a layık gördü, kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada gazeteci olarak da görev yaptım, şimdi bu görevle karşınızdayım. Abdurahman bey Trabzon’da çok güzel hizmetler yaptı ona da yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Sizlerle yine birlikte olacağız. Beni bir arkadaşınız olarak görmenizi rica ediyorum. Sorunlar varsa onları çözmek için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Törene Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir de hazır bulundu.