Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2 günlük Ankara ziyaretinden Trabzon için güzel haberlerle döndü.

Başkan Gümrükçüoğlu, Gülcemal Sahil Projesi’ni de içerisinde barındıran Sahil Dolgu Projesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayından geçtiğini ve dolgunun tahkimat ihalesinin Büyükşehir Belediyesi Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı tarafından ivedilikle yapılması için gerekli talimatları Ankara’dan Trabzon’a dönmeden verdiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ayrıca Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan ve teknik ekibiyle birlikte yaptıkları toplantıda Çamoba ile Köşk yolunun çift yönlü olarak trafiğe açılması konusunda hazırladıkları projenin masaya yatırıldığını ve önemli bir mesafe alındığını dile getirdi. Başkan Gümrükçüoğlu, bunların dışında Kanuni Bulvarı’nın bir kısmının 2015 yılının yarısından itibaren hizmete açılacağını da kaydetti.

Her Ankara ziyaret programında Trabzon için önemli müjdeler veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Karayolları Genel Müdürü Sayın Cahit Turan, Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanlarından oluşan teknik ekibi ve Genel Sekreter Yardımcımız Cengiz Çolak ile birlikte Kanuni Bulvarı üzerinde önemli teknik çalışmalar devam ettirilmiştir. Hız kesmeden bu projenin yapımı sürdürülecektir. Beşirli kavşaklarının yeniden düzenlenmesi, tünellerin açılmasının tamamlanmaya çalışılması ve 2015 yılı ortalarına kadar bulvarın bir kısmının hizmete açılabilmesini planlamış bulunmaktayız” dedi.

ÇAMOBA KÖŞK YOLU ÇİFT ŞERİT OLARAK PLANLANIYOR

Çamoba’da 103 dönümlük alana yapılacak olan Botanik Parkı’nın bitirilmesinden sonra trafik yoğunluğunu da dikkate alarak Köşk Çamoba yolunun gidiş geliş olacak şekilde düzenlenmesi konusunun da gündeme geldiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Karayolları’nda yaptığımız görüşmeler sırasında bizim için önemli bir öncelik olan Atapark kavşağının düzenlenmesi konusunda aylardır çalıştığımız proje konusunda önemli bir mesafe alındı. Ayrıca Atatürk Köşkü ile Çamoba arasındaki yolun gidiş geliş istikametinde iki yönlü trafiğe açılabilmesi için projemizi masaya yatırdık ve önemli bir mesafe aldık. Tüm bu projeler Trabzon için hayati önem taşıyan projelerdir ve inşallah uygulamaya konulacaktır” ifadelerini kullandı.

SAHİL PROJESİ ONAYLANDI, TAHKİMAT İHALESİ İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Başkan Gümrükçüoğlu’nun Vizyon Projeleri arasında yer alan Gülcemal Gemisi’ni de bünyesinde bulunduran Sahil Dolgu Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayından geçti. Başkan Gümrükçüoğlu projenin onaylanmasından hemen sonra Ankara’dan sahil dolgunun tahkimat projesinin yapımı için Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı’na talimat verdiğini kaydederek, “Halkımızı denizle buluşturmakta kararlıyız. Bu amaçla hazırladığımız Sahil Dolgu Projemiz, Çevre Şehircilik Bakanlığımızdan onay aldı. Seçimden önce vaadimiz olan Gülcemal Projesini içeren Sahil Dolgu Projemizin çok büyük bir adımı olan dolgu projesinin tahkimat ihalesi talimatı tarafımdan Büyükşehir Belediyesi Yatırım İnşaat Dairesine verilmiştir. İhalesinin ardından tahkimatın yapımına başlanacaktır. Trabzon’umuza hayırlı olsun” diye konuştu.