Trabzon Büyükşehir Belediyespor’un 2018 sezon açılışı 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Nihat Demir, sporcular, antrenörler ve çok sayıda sporseverin katıldığı etkinlikte sporcuların yaptığı gösteriler büyük alkış aldı.

Demir, "Yükselen yıldız olmaya devam ediyoruz"

Trabzon Büyükşehir Belediyespor’un yaptığı faaliyetleri konu alan video gösteriminin ardından Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Nihat Demir yaptığı konuşmada spor şehri olan Trabzon’un var olan misyonunu daha da yukarılara çıkarmak var için var güçleri ile çalıştıklarını ve Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak yetiştirdikleri yüzlerce başarılı sporcu ile yükselen yıldız olmaya devam ettiklerini söyledi.

Gerek tesis anlamında gerekse spor malzemesi anlamında her geçen gün ilerleme kaydettiklerini belirten Demir, “ 10 branşta 538’i lisanslı olmak üzere yaklaşık 965 sporcu ile gerek ulusal gerekse uluslararası turnuvalarda aldığı başarılı sonuçlar ile büyük bir camia olan Büyükşehir Belediyespor’un bünyesinde bazı branşlarda milli takımlarda da görev yapan 15 tecrübeli antrenör görev yapıyor. Bize her zaman destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na,şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Demir sözlerini şöyle tamamladı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da söz verdiğimiz gibi 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olimpiyatlarda ülkemize madalyalar kazandırmayı hedefliyoruz. Büyük bir camia olan Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yöneticisi, antrenörü ve sporcusu ile aile ortamı içerisinde çalışmalarımızı sürdürerek; gelecekte daha büyük başarılara imza atmak hedefi ile yükselen yıldız olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum”dedi

Çebi, "Bende Büyükşehir spor kulübünden yetiştim"

Güreş’de Dünya Şampiyonlukları elde eden, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi ise Trabzon Büyükşehir Spor Kulübünde yetişmiş bir sporcu olarak Trabzon’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, " “1993 ila 97 yılları arasında Trabzon adına yarışıyordum. O zaman ki Belediye Başkanımız Asım Aykan amatör branşlara sahip çıkmış ve destek vermişti. Ona teşekkürü borç biliyorum. Tabi ki bu hizmetler bir bayrak yarışı. Şimdi de bayrak Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nda. Orhan Başkan’da spora ve sporcuya destek veriyor. Emeklerinden ve hizmetlerinden dolayı Orhan Başkan’a da şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Çebi gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora yönlendirmek zorunda olduklarının altını çizerek, “25 sene önce buradaki genç sporcu kardeşlerimin yerinde ben vardım. Aynı duyguları, aynı heyecanı, sizlerle beraber aynı şekilde bir kez daha yaşadım. Yıllarca bu bayrak altında mücadele ettim. Hem Trabzon’umu, hem ülkemi hem de ailemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım.” şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu, "Spora ve sporcuya desteğimiz her zaman sürecek"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, spora ve sporcuya her zaman destek olduklarını ve bu desteği artırarak sürdüreceklerini ifade ederek, çocuklarını spora yönlendiren ailelere teşekkür etti. Geleceğin teminatı olan gençlerin yetişmesi için büyük fedakarlıklar yaparak çalışmalarını sürdüren antrenörlere ve Büyükşehir Belediyespor Kulüp yöneticilerini de çalışmalarından ötürü tebrik eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Buradaki bu güzel birliktelik bana diyor ki elinde imkan yoksa da varsa da yeni yeni imkanlar oluşturarak bu evlatlara muhakkak destek ol. Bunlar için elinden gelen her şeyi yap diyor. Tabi ki tarihte olduğu gibi Belediyespor kulübümüz buradaki evlatlarımız içerisinden şampiyonluklar çıkaracak. Birlikte İnşallah yeni yeni başarılara imza atacağız. Her zaman bu şehirde sporun ve sporcunun yanında yer almayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim veciz sözünü hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu,“Buradaki hocalarımız çocuklarımızı bu anlayışla yetiştirmeye gayret gösteriyor. Birlik ve beraberlik içerisinde geleceğin sporcularını ep birlikte yetiştireceğiz. Katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara şühkranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla bu yıl 18 Şubat Pazar günü saat 09.00’da 38’si koşulacak Uluslararası Yarı Maraton kapsamında düzenlenecek halk koşusuna katılmaları yönünde tüm vatandaşlara davetini iletti.

Tören konuşmaların ardından yapılan toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.