Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, 15 Kasım’da seçim çalışmalarına start vereceklerini söyledi.

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, parti il binasında, parti mensupları ile birlikte düzenlediği geniş katılımlı basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 15 Kasım’da bölge toplantısı yapacaklarını belirtti. Karan, "15 Kasım itibariyle bölgemizde CHP Örgütleri olarak seçim çalışmalarına start vereceğiz. CHP’nin seçime yönelik projelerini 15 Kasım’dan itibaren Trabzon’daki arkadaşlarımız ile beraber ev ev , sokak sokak dolaşarak yurttaşlarımıza anlatacağız. 2015 seçimlerinde belki de tarihin en önemli seçimlerini yaşayacağız" dedi.

Tonya yolunun 20 gündür kapalı olduğunu belirten Karan, "Tonya’da 20 gün önce meydana gelen heyelanda Tonya’nın anayolu kapandı 20 gündür ulaşım yok. Tonyalı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanını arıyor, Tonyalı Trabzon Valisini arıyor, Tonya’nın yolu kapalı. Yangın çıksa ilçeye giriş çıkış yok. Siz kendinizi başarılı belediye başkanı görüyorsunuz ama 20 gündür bir yolu açamıyorsunuz. Böyle bir mantık olabilir mi? Burada özel idarede çalışmış arkadaşlarımız var. 3 günde açılacak bir yol ama 20 gündür açamıyorlar. Soruyorum Tonyalılar’ı cezalandırıyor musunuz ? Çimentoya karşı çıktılar diye mi cezalandırıyorsunuz ? Tonyalıyı cevap verin" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’daki trafik sorunun halen çözemediğini belirten Karan, "61 Proje ile seçim kazanan Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, 6 sene önce göreve geldiğinde ’Öncelikli sorun olarak Trabzon trafiğini çözeceğim, raylı sistem yapacağım, teleferiği getireceğim, Sürmene’de 5 bin kişiye istihdam sağlayacağım’ dedi. Hangisini yaptı soruyorum sizlere. Hiçbirini, raylı sistemi rantabl olmadığı için rafa kaldırıp, çözümü Kahramanmaraş Caddesi’ni otopark haline getirmekte buldu. Maraş caddesinin trafiğe kapatılması yönünde CHP’nin net duruşu vardır. Ama burada şoför esnafının da yanında bir duruş sergiliyoruz. 4-5 bin kişiyi dolaylı olarak etkileyen bu konuda CHP’nin de evet dediği bir proje vardı. Uzun sokağın trafiğe kapatılamayan bölümünden girilerek, İnci Garajı’nın orada bir kamulaştırma yapılıp Trabzon’un güneybatısındaki bölgelere gidecek dolmuşları hiç meydana sokmadan oradan Tanjant yoluna yönlendirip güzergahlarının değiştirilerek yani alternatiflerle, Maraş caddesinin trafiğe kapatılmasını gündeme gelmişti. Biz bu konuda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i destekliyoruz. Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş’ın Ahmet Metin Genç’e yönelik açıklamalarında haddini aşmıştır. Kantarın topunuzu kaçırmıştır. Seçilmiş bir belediye başkanına böyle ifadeler kullanılmaz. Fakat konunun bir muhatabı da AK Parti Trabzon İl Başkanı, Ortahisar İlçe Başkanıdır. Neden sessiz duruyorlar. Neden başkanlarına bu konuda sahip çıkmıyorlar, neden açıklama yapmıyorlar” şeklinde konuştu.