Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi’nde incelemelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm yapılarak şehre kazandırılan Zağnos Vadisi’nin üçüncü etabında çeşitli incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, sohbet ettiği vatandaşlara Trabzon’da gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. TOKİ’nin Trabzon’da gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile Trabzon’un şeklinin değiştiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu çalışmalarla Trabzon’un tarihi yapısı ortaya çıktı” dedi.

Zağnos Vadisi’nde 3. etabın ardından dördüncü etap için kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, buradaki kentsel dönüşümü denize kadar genişleterek ulaştıracak olan Pazarkapı ek kentsel dönüşümü için de kamulaştırmalara başladığını ifade eden Gümrükçüoğlu “İşte Zağnos Vadisi kentsel dönüşümü ortada. İşte Meydan Parkı ortada. Şimdi Meydan Parkı’nın ikinci etabını yapıyoruz ve orada önemli ölçüde mesafe kat ettik. Meydan Parkı’nın bir de üçüncü etabı var. Bu üçüncü etap adeta bir balkon olacak, denize bakan bir balkon. Tabakhane’de yolumuza devam ediyoruz. Ayasofya tamam. Çömlekçi kentsel dönüşümü aynı Zağnos gibi etap etap yapılacak olan dev bir kentsel dönüşüm projesidir. En büyük kentsel dönüşüm projelerinden biridir. 22 bin 405 metrekarelik birinci etabında kamulaştırmalar yüzde 85 oranında tamamlandı. Söz konusu birinci etapta kamulaştırmaların tamamlanmasıyla projenin inşasına başlanacak” diye konuştu.

Trabzon’da, ilk Osmanlı yerleşim yeri olan, Ortahisar’da kentsel yenileme projeleri olduğunu da kaydeden Gümrükçüoğlu “Zağnos Vadisi dördüncü etap kentsel dönüşümüne ek olarak Pazarkapı’da başlattığımız çalışmalar ile bu projeye de başlamış olduk. Bu çalışmalarımızla Trabzon’un çehresi değişti. İl ya da yurt dışında yaşayan Trabzonlular, memleketlerine geldiklerinde gördükleri değişimi bizlere hayranlıkla ifade ediyorlar. Trabzon, değişti ve geliyor. Devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla çok daha güzel bir hale gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.