Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, tüm işadamlarına turizm ve çeşitli sektörlerdeki fuarlara katılmaları çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, “Sadece turizm değil her türlü fuar imkânlarını sektörlere uygun olarak işadamlarımıza sunuyoruz, üyelerimizin katılımı konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz Ocak ayı içinde oda olarak Tahran’da fuara katıldıklarını belirten Başkan Hacısalihoğlu, “İran bizim için önemli bir pazar. Geçen yıl Tahran’da fuarlara katılmaya başladık. Bunun olumlu emarelerini 2017’de gördük. Bu yıl yine katıldık. Şehrimize sıcak ülkelerdeki insanlar yaz aylarında daha çok geliyor. İran’ın güneyinde de böyle bir nüfus var. Oralarda tanıtımları daha fazla yapmak suretiyle bölge insanının şehrimize gelmesi konusunda, ulaşım olanaklarıyla birlikte kolaylıklar sağlamaya çalışıyoruz. Tahran’ın ardından EMITT fuarında da kentin ortak bir tanıtımını yaptık” ifadelerini kullandı.

Başkan Hacısalihoğlu, önümüzdeki günlerde düzenlenecek fuarlarla ilgili de bilgiler vererek “Önümüzdeki süreçte Tebriz, Cidde, Riyad ve Dubai fuarları var. Biz tüm fuarları duyuruyoruz. Sonradan bazı kesimlerden haberimiz olmadı deniliyor. Üzerine basa basa söylemek istiyoruz. Lütfen bunları unutmayın. Fuarlara katılın. Bu fuarlara katılmanın hepimizin asli görevlerinden biri olduğunu belirtmek istiyorum. Almanya’da bir gıda fuarı da var. Asansör fuarı var. Trabzon’da durmakla bir şey yapamayız. Dışa açılma projemizi hepiniz biliyorsunuz. Amacımız Trabzon’u dışa açmak. Bu da işadamlarımızla olacaktır. İşadamlarımız gidip gördüklerini burada anlatacaklar ki, şehrimiz büyüsün, oradaki tecrübeler buraya yansısın. Bu bakımdan fuarlar çok çok önemli. Şehrimiz bizlerin bu hareketliliğiyle gelişip büyüyecek. Ekonomiden sorumlu kurum olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Noksanlarımız olabilir. Ama öneri de bekliyoruz. Öneriler doğrultusunda daha fazla çalışma gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu.