Türkiye’de 9 pilot ilden biri olan Trabzon’da kurulan “İş Kulüpleri Projesi” hız kesmeden devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, kurumları bünyesinde temel amacı çalışmak isteyen herkese göre bir iş fikrinin işsizlerde oluşmasını sağlamak, işsizlerin öz güveninin yükseltmek ve açık işlere yönlendirilmelerini kolaylaştırılmak amacıyla Temmuz 2017’de Trabzon İŞKUR Sürmene Hizmet Merkezi binası içerisinde açılan iş kulübünün daha fazla bireye ulaşabilmek amacıyla Ekim 2017 itibariyle KTU Hukuk Fakültesi binasına taşınmasıyla da birlikte çalışmalarını daha da hızlandırdığını kaydetti. Zengin, “Ülkemizde bireylerin iş bulamamasındaki temel nedenlerden biri de özgüven, motivasyon eksikliği ve iş arama becerileri gibi becerileri öğrenimleri esnasında veya normal hayatta edinememiş olmalarından kaynaklanmaktadır" dedi.

İş Kulüpleri sayesinde iş arayan bireylerin öncelikle kendilerini tanıma ve uygun iş arama becerilerini kazanabilme gibi bir takım yeterlilikler kazanmakta olduğunu kaydeden Zengin, "İş kulübümüzde eğitim veren İş ve Meslek Danışmanlarımıza Genel Müdürlüğümüz tarafından Ankara’da dezavantajlı gruplara yönelik danışmanlık hizmetleri, grup liderliği, canlandırma teknikleri gibi tekniklere yönelik eğitimler verilerek daha da donanımlı hale getirilmişlerdir. Bu güne kadar Trabzon’da; kadınlar, gençler olmak üzere farklı gruplara toplam 125 kişi ile İş Kulübü çalışması yapıldı. İŞKUR Trabzon olarak yıl sonuna kadar bu sayının 200 kişiye ulaşılmasını hedefledik” ifadelerini kullandı.

Zengin, İş Kulübü hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüm vatandaşları KTÜ Hukuk Fakültesi binasında bulunan iş kulübüne giderek bu hizmetten faydalanabileceklerini kaydetti.