Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, geçtiğim hafta Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılmasıyla ilgili açıklamalarına sert bir dille eleştirerek şoför esnafın ekmeğiyle kimsenin oynamasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Başkan Altuntaş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i açıklamalarından dolayı kınadığını belirterek, “Bir buçuk aydan beri Kahramanmaraş Caddesiyle ilgili Ortahisar Belediye Başkanımız açıklamalar yapıyor. Bu açıklamaların altında alternatif var mı yok mu? Onu bekledik. Ama maalesef gelişen zamanda Ahmet Metin Genç’in yaptığı açıklamalar kendisini de aştı, kendi uhdesinde olmayan bir konuda devamlı gündem oluşturmaya çalışıyor. CHP’ye, MHP’ye gidip açıklamalar yapıyor. Bazı sivil toplum örgütleriyle açıklamalar yapıyor. Bu durum şoför esnafı olarak bizi rahatsız etti. Biz bu Trabzon’da 10 bin kişi, 20 bin kişi çalıştıran bir sivil toplum örgütüyüz. Trabzon’da bir fabrikamız olmadığı için yapılan işleri biz seyrediyoruz. Master Planı yapıldı şoför esnafı elinden gelen her türlü imkanı sergilemiştir. Elini taşın altına değil kafasını koydu. 2001-2002 yılında 2 tane dolmuş birleştirilerek minibüs yapılmıştır. Bu dolmuşlar birleştirilirken insanlarımız 30 yıllık hanımından boşanıyor maalesef gelişen zamanda bir takım sıkıntılar yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Biz bu şekliyle beraber yine sesimizi çıkarmadık. Master Planı yapıldı yolların her tarafı değişti, yine sesimizi çıkartmadık. Ama bu saatten sonra şoför esnafının üzerinde kimse şov yapmaya kalkmasın" dedi.

"Maraş Caddesi kapanacak, eyvallah alternatifini bulur, kapatır" diyen Altuntaş "Bugün baktığımız zaman Baro binasından Hacıkasım Kavşağı’na kadar yol kapalı. Buralardan araba geçemiyor. Sağ, sol tarafı otopark. Gelmiş olduğumuz süreçte nereden bu arabalar gidip gelecek. Sadece dolmuş esnafı için değil, Maraş Caddesi kapandığı zaman zaten 2-3 tane otoparkımız var orada , otopark sıkıntımız var Trabzon’da ne yapılması lazım bir alternatif üretip de sahneye çıkma var mı? Yok. Yaptığı icraatlarla ilgili konuşmuyor da sadece Maraş Caddesiyle ilgili konuşuyor. Biz şoför esnafı olarak Ahmet Metin Genç’e destek vermiş birisiyiz. Ben AK Partiliyim onu da söyleyeyim. Ama ben şoför esnafımın ekmeğiyle hiç kimseyi oynatmaya müsaade etmem ve etmeyeceğiz de. Yani köpeksiz köy buldular değneksiz geziyorlar. Böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.

Kimseyi tehdit etmediklerini belirten Altuntaş, “Biz şehir içinde yol yapacağımıza, var olan yolları kapatıyoruz. Kendisi avukat, hesabını iyi yapmış mı? Ben Ahmet Metin Genç’i yaptığı açıklamalardan dolayı kınıyorum. Kimseyi de tehdit etmiyorum. Bizim ekmeğimiz buradan geliyor. Bizim ekmeğimizi savunacak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’dir. Kendisine de bugüne kadar bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. İkinci master planımız var. Biz Akçaabat ve Arsin’deki esnafı da korumak zorundayız. Şoför esnafı bugüne kadar yüz kızartacak bir suç işlememiştir. Bugün Kahramanmaraş Caddesi’ne bir bakılsın kaç tane dolmuş var kaç tane özel araç var. Bunlara bir baksınlar ondan sonra Maraş Caddesi’ni trafiğe kapatsınlar” diye konuştu.