Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur işbirliğinde düzenlenen üç boyutlu resim sergisi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde açıldı.

Açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki ile davetliler katıldı. Vali Öz, “Trabzon kültürüyle, sanatıyla, bütün alanlarda dolu dolu günler yaşıyor. Çok anlamlı bir etkinlikte yine bir aradayız. Umut ve Savaşım Derneği son yılların en sıkıntılı hastalığı olan kanser hastalığının erken teşhisi ve korunmasıyla ilgili önemli faaliyetler yürütüyor. Devletimiz tedavi ve teşhisle ilgili önemli önleyici çalışmalar yapıyor ama hasta yakınlarının ve hastalarımızın sosyal faaliyetlerle destekleniyor olması bu işin bir diğer toplumsal boyutudur. Bu yönüyle bu kurslar çok öneli. Güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu “Hem sanat yönünden hem de insanlarımızın sanatla hayata bağlanma yönünde yapılan bu çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” derken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Kanser hastalarımıza biraz olsun moral vermek amacıyla bu tür projelere her zaman destek olacağız” ifadelerini kullandı. Dernek Başkanı Dr. Nimet Baki, serginin kanser hastalarına ve hasta yakınlarına yönelik gerçekleştirildiğini belirterek destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Öz beraberindekilerle serginin açılışını gerçekleştirerek sergilenen üç boyutlu resimleri yakından incelerken, kanser hastaları ve yakınlarına yönelik açılan sergide 80’e yakın eser sergileniyor.