Trabzon’un Hayrat ilçesi kaymakamlığının sürdürdüğü “Özgür Doğdun Köle Olma” sosyal amaçlı projesine Mizah Sanatı Derneği, Gugulumdakiler Tiyatrosu’nun oynadığı “Bi Sıkıntı Yok” oyunuyla destek verdi.

Hayrat Kaymakamlığı’nın öncülüğünde, Hayrat Belediyesi, Hayrat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hayrat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün birlikte sürdürdükleri “Özgür Doğdun Köle Olma” isimli sosyal amaçlı projeleri kapsamında Trabzon’da bir etkinlik gerçekleştirdi. Madde bağımlılığına karşı gençleri eğitmek ve bilinçlendirmek amacıyla yürütülen proje kapsamında Hayrat ilçesinden köy ve mahalle muhtarları, veliler ve 200 öğrenci Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği otobüslerle Trabzon’a getirildi.

Mizah Sanatı Derneği Başkanı karikatürist Adnan Taç’ın proje kapsamında çizdiği karikatürün basılı olduğu tişörtleri giyen liseli öğrenciler Trabzon’u bir süre gezdikten sonra Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinde gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Etkinlik, Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Hayrat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Pınar Deniz, Hayrat Nüfus Müdürü Ruhi Çam, köy ve mahalle muhtarları, veliler ve öğrencilerin katılımıyla başladı. Etkinliğin ilk bölümünde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar Şube Müdürlüğünde görevli personel Murat Alp Arslan’ın sunduğu madde bağımlılığıyla ilgili bilgilendirme söyleşisi yapıldı.

Söyleşinin ardından, Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu, madde bağımlılığı alışkanlığının insanlar üzerindeki olumsuzluklarını mizahi bir anlatımla gözler önüne seren “Bi Sıkıntı Yok” oyunu oynandı. İşlediği konuya bağlı olarak, sürdürülen proje kapsamında Hayrat Kaymakamlığının talebi üzerine oynanan oyunu gençler beğeniyle izledi.

Sosyal amaçlı böyle bir projeye destek veren Mizah Sanatı Derneği, Dünya Tiyatrolar Günü’nde ücretsiz oyun oynamak ve Soma maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine maddi destek sağlamak gibi sosyal duyarlılıkları nedeniyle takdir topladı.