Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 91. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama programı düzenlendi.

Of Sahil Tesislerinde düzenlenen programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, şehit aileleri ve gaziler ile davetliler katıldı. Of’un yaşayan tarihi olarak nitelendirilen ve 43. yılını çalışan 63 yaşındaki Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu’nun tarihi bilgiler ışığında sunumunu yaptığı program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Geceye katılan davetlileri eşi Sermin Arslan ile birlikte kapıda teker teker karşılayan Kaymakam Eren Arslan yaptığı konuşmada “Cumhuriyetin birleştirici manasıyla bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Tarih şuurunu, milli şuuru bizlere tattıran sevgili İmamettin hocama güzel sunumu için teşekkür ediyorum. Biz bugün bu huzurlu ortamda, dünyanın ekonomik anlamda 16.büyük ekonomisi olan ülkemizde, dünyadaki karışıklıkların ve çatışmaların yaşandığı bir bölgede, lider ülke olan ülkemizde huzur içerisinde mutlu bir hayat sürüyor isek, bu gerek bugün aramızda bulunan gazilerimiz ve gerekse ebediyete intikal eden şehitlerimizin sayesindedir. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Of Halk Eğitimi Merkezi Müzik Öğretmenleri tarafından seslendirilen Kahramanlık Türküleri’nin ardından Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu’nun protokol üyeleri ile birlikte Cumhuriyet’in 91. yılı pastasını kestiler.