Türkiye’nin 80, dünyanın 60 ülkesinden eğitim için Trabzon’a gelen yaklaşık 40 bin öğrencinin şehrin turizm hareketliliğinde önemli pay sahibi olduğu ve bu öğrencilerin mezun olduktan sonra gittikleri yerlerde Trabzon’u anlatacak olmalarının fırsata dönüştürülmesi gereken önemli bir unsur olduğu kaydedildi.

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga, beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TİSAD Başkanı Murat Çavga, KTÜ’nün kurulduğu günden bu yana şehrin tanıtımı ve ekonomisi açısından önemine vurgu yaptı. Çavga, “KTÜ bünyesinde 59 bin 87 aktif öğrenci bulunmaktadır. Bu sayının 20 bin 554’ünü Trabzon nüfusuna kayıtlı öğrenciler oluşturmaktadır. Geri kalan 39 bin öğrenci kardeşimiz Türkiye’nin 80 vilayetinden şehrimize gelmiş misafirlerimizdir. Türkiye’nin 80 vilayetinden gelen öğrenci kardeşlerimizin haricinde dünyanın 60 ülkesinden de toplamda bin 480 kardeşimiz şehrimizde eğitimlerine devam etmektedirler. Bu rakamlardan anlaşılacağı üzere şehrimize eğitimleri için gelen öğrencilerimiz şehrimizin turizm hareketliliğinde önemli pay sahibidirler. Kendilerinin yanı sıra aile bireylerinin de şehrimizi ziyaretleri şehrimize ekonomik ve tanıtım anlamında büyük katkı sağlamaktadır. Bunlara ek olarak öğrenci kardeşlerimizin mezun olduktan sonra da şehrimizi anlatacak olmaları Trabzonumuz için fırsata dönüştürülmesi gereken önemli bir unsurdur” dedi.

"Turizm Haftası’nda KTÜ’lü öğrencilere şehrimizi tanıtalım"

Tüm bunların TİSAD olarak önemine değinen Çavga “Bu yıl 15-22 Nisan tarihlerinde 42.’si kutlanacak Turizm Haftası’nda Karadeniz Teknik Üniversitemizde bir program organize etmeyi düşünüyoruz. Şehrin turizmi için çok önemli bir kaynak olan öğrenci kardeşlerimize bu hafta içerisinde şehrimizi her yönü ile tanıtmayı ve bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Kampüs içinde sadece öğrenci kardeşlerimize özel olacak bu etkinlikte turizm haftası ile ilgili bir panel, konser, kemençe-tulum eşliğinde horon gösterileri, fotoğraf sergileri, eğlenceli yarışmalar, dernek üyesi işletmelerimizin hediye dağıtımları gibi aktiviteler planlamaktayız” fikrini paylaştı.

Bu proje ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği’nin de desteğini talep edeceklerini kaydeden Çavga “Bu proje şehrimizin projesi olsun , Geleneksel hale gelsin ve her yıl düzenlensin” ifadelerini kullandı. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal da Trabzon turizmi ile ilgili her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek “Güzel bir proje düşünmüşsünüz. Olgunlaştıktan sonra nihai kararımızı veririz. Üniversitemiz ve şehrimiz için farkındalık oluşturacak bir fikir. Turizm Otelcilik Bölümümüzün katkıları ile olgunlaşınca güzel bir proje olacaktır. Şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu ve buna benzer çalışmaların üniversitemiz hep yanındadır” diye konuştu.