Denizlerde av yasağının 15 Nisanda başlamasının ardından tezgahları az miktarda küçük teknelerin avladığı balıklar süslerken Trabzon son yılların en verimsiz Ramazan’ını yaşıyor.

Trabzon Toptancı Balık Hali’ne Ramazan’da çok az miktarda balık gelirken, özellikle her zaman avlanan mezgitin yok denecek kadar az olması dikkat çekti.

Yaklaşık 40 yıldır balıkçılık sektöründe çalışan Serdar Korkmaz, Toptancı Balık Hali’ne Ramazan boyunca çok az miktarda balık geldiğini belirtirken bununda ne alıcıyı ne de satıcıyı memnun ettiğini belirtti. Trabzon’un balık bakımından son yılların en verimsiz Ramazanı geçirdiğini belirten Korkmaz, “Sezon zaten kısır geçmişti. Av yasağının başlamasının ardından küçük balıkçı teknelerinin getirdiği az miktarda balık piyasada yerini alıyor. Gelen balık ne bizi ne de tüketiciyi memnun ediyor. Uzun yıllar böyle bir durum görmemiştim. Önceki Ramazanlar’da özellikle mezgit tezgahları süslerdi. Yaklaşık 15-20 yıldır bu Ramazan’daki kadar kısır geçtiğini hatırlamıyorum. Ramazan sonrası da bundan daha da kötü olacağını düşünüyorum” dedi.

Öte yandan tezgahlarda genellikle kültür balıkları yer alırken az miktarda bulunan mezgit 15-25 TL, barbon 20-30 TL, istavrit ise 20 TL’den satılıyor