Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

Meclisin açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde Trabzon’a en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Yapımı devam eden Erdoğdu yolunda, trafik sıkışıklığını tamamen ortadan kaldırmak için yolun girişinde bulunan Atapark Kavşağı için yeni bir proje geliştirdiklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Atapark farklı seviyeli kavşak etüd-proje ihalesi gerçekleşmiş olup, çalışmalar devam etmektedir. Bu yılın sonuna kadar proje çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. Önümüzdeki yılın yatırım programına bunu ödeneği ile sokabildiğimiz takdirde orada tıkanıklık yaşanmayacak. Yani Erdoğdu yolundan; yukarıdan aşağıya gelenler, aşağıdan yukarıya gidenler alttaki tünel kavşaktan geçebildikleri ve onun Yavuz Selim Bulvarı’na olan bağlantılarını kullanabilecekleri gibi, üstteki kavşak da aynı şekilde hizmetine devam edecek. Böylece o bölgede yaşanan tıkanıklık ortadan kalkmış olacak” dedi.

Karayolları tarafından yapım çalışmaları devam eden 3 km uzunluğundaki Erdoğdu Yolu’nda Atapark kavşağından itibaren ilk 1 km’lik kısmın tamamlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Orta kısımda yapım çalışmaları, son kısımda da kamulaştırma çalışmaları sürdürülüyor. Ayrıca Erdoğdu Kışlası içindeki askeri tesislerin yapım işi ihalesi gerçekleştirilmiş olup inşaat çalışmalarına yakında başlanacak. İlave kamulaştırma işlemleri devam etmektedir. Çalışma arkadaşlarımla birlikte tam 5 yıldır Erdoğdu Yolu ile uğraşıyoruz. Çok şükür bu konuda önemli ölçüde mesafe aldık, çalışmalarımız devam ediyor. Bu yol tamamlandığında hepimiz rahat edeceğiz ancak elbette yolun girişinde bulunan Atapark Kavşağı’ndaki sorunu da çözmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Eski Merkez Bankası Binası’nın kent müzesi yapılması için çalışmalar süratle sürdürüldüğünün altını çizen Gümrükçüoğlu, “Şehrin tarihi, sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla kente kazandıracağımız kent müzesi Oltan Vakfı’nın sponsorluğunda yapılıyor. Birinci aşamada bin 500 metrekarelik kapalı alanın, binanın dış görüntüsüne sadık kalınarak inşaatı yapılacak. Bodrum, zemin ve birinci olmak üzere 3 kattan oluşacak kent müzesi için yaklaşık 4,5 milyon lira harcanacak. Müzede Trabzon’un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretlerin ve tarihi eserler yer alacak” diye konuştu.