Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyete başlatmış olduğu 25 ayrı mesleki eğitim ve sanat kursunda 708 kursiyer eğitim görüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Hemşehrilerimizin kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri ayrıca motive ediyor” dedi.

Sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Trabzon Büyükşehir Belediyesinin il genelinde faaliyete başlatmış olduğu 25 ayrı mesleki eğitim ve sanat kursunda 708 kursiyer eğitim görüyor.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi, Büyükşehir Belediyesi sahil mevkii ek hizmet binası, Trabzon Evi, Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi ile Tarım İl Müdürlüğü’nde, ilgili kamu kurumları ile birlikte ortaklaşa düzenlenmekte olan; İngilizce, Arapça, hasta ve yaşlı refakatçiliği, diksiyon, çocuk gelişimi ve eğitimi, Türk işaret dili, gümüş-kazaz ve hasır örücülüğü, ev tekstil ve dekorasyon ürünleri, arı yetiştiriciliği, tezhip süsleme sanatı, oya, bilgisayar kullanımı, bilgisayar destekli muhasebe, geleneksel nakışlar kursu, yan flüt eğitimi, Ney eğitimi, bağlama eğitimi, gitar eğitimi, yağlı boya, tekvando ve keman kurslarında eğitim gören 708 kursiyer, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sağlamış olduğunu bu imkanlardan ücretsiz olarak yararlanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken yetkililere teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için faaliyetini sürdüren ücretsiz dershanenin dışında, 25 ayrı mesleki eğitim ve sanat kursu ile Trabzonluların hizmetinde olduklarını belirterek, “Gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışmalarla birçok vatandaşımız meslek sahibi olduğu gibi aynı şekilde çok sayıda vatandaşımızda kendini geliştirme fırsatı buluyor. Hemşehrilerimizin bu kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri ayrıca motive ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’un tüm ilçelerinde de kurs açabilecek durumdayız. Yeter ki en az on beş vatandaşımız herhangi bir kursun ilçelerinde açılması için bizden talepte bulunsun” dedi.