Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilk stratejik planı Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında yapılan meclis toplantısında kabul edilen ve 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planın vizyonu ‘Şehri İmar Ederken Gönülleri Fetheden Belediye’ olarak belirlendi.

132 sayfalık stratejik plan üç bölümden oluşuyor. Planın birinci bölümünde stratejik planlamaya ilişkin mevzuat yasa ve yönetmelikler, belediyenin görevleri, belediyenin mevcut durum analizi, teşkilat şeması, fiziksel ve mali durumlar, ikinci bölümde, dış paydaş ve kurumsal paydaş, vatandaş görüşü analizleri, çalışan görüşü analizleri, GZFT analizleri olan güçlü yanlar, zayıf yanlar, fırsatlar ve tehditler, üçüncü bölümde ise vizyon, misyon, amaç ve hedefler yer alıyor.

Başkan Gümrükçüoğlu, Stratejik plan üzerinde meclis üyelerinin görüş, öneri ve eleştirilerini tek tek not alarak gerekli açıklamaları yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu, stratejik planın hazırlanmasında toplumsal diyalog ve katılımcılık, hizmet sunumunda şeffaflık, hesap verebilirlik ve vatandaş memnuniyeti ile insan odaklı bir yönetim anlayışı sergilenmesi ilkelerinin esas alındığını vurguladı.

Stratejik plan vizyonunun ‘Şehri İmar Ederken Gönülleri Fetheden Belediye’ olarak belirlendiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Belediyemiz, bürokratik duvarlar arkasında hizmet üreten değil, halkla birlikte daha iyiye, daha güzele ulaşma gayreti içerisinde olan kurum olmalıdır. Bu doğrultuda halkın bilgilendirilmesi, halkla ilişkilerin geliştirilmesi için gereken çalışmalar hassasiyetle uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Kurumsal gelişimin sağlanması, toplumsal gelişimin desteklenmesi, kentsel gelişimin sürdürülmesi üç odak noktasında ele alınan stratejik plan, büyükşehir meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Başkan Gümrükçüoğlu planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, stratejik planın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.