Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 553. yıl dönümü vatandaşların da katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Fatih Parkı’nda çelenk sunma töreninin ardından başlayan fetih kutlamalarına Atapark’ta bulunan Zağnos Burçları önünde devam edildi. Fetih kutlamalarına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, askeri, sivil erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okumasıyla başlayan kutlamalarda bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, atalarımızın insanlığa hak ve adalet dağıttığını ifade ederek, "Trabzon’umuzun Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 553. yıl dönümü kutlamalarında bir ve beraberiz. Fatih Sultan Mehmet Han 1453 de İstanbul’u fethedip bir çağı kapatıp bir çağı açarken bu yolla medeniyet ve insanlık yoluna hak ve adalete, insan topluluklarına eşit ve inançlarına saygı ile davranmaya devam etti. Daha sonra 1461 yılında Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han Trabzon’umuzu fetih ile buluşturdu. Bu yolda devam eden bu azizi millet daha sonra şehzadeler şehri Trabzon’umuzda Yavuz Sultan Selim Han’ın 22 yıllık Valilik ve Sancak Beyliğini yürütmesi ile yine Kanuni Sultan Süleyman’ın bu topraklarda doğup burada yetiştirilmesi ile yoluna devam etmiştir. Bu vesile ile atalarımızı ve yine aynı şekilde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Fetih Ortahisar Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin halkoyunları gösterileri beğeni topladı.

Öğrencilerin fetih konulu şiirler ve kompozisyonlarını okumasının ardından günün anlam ve önemini dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlama törenleri Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran takımının verdiği konserle son buldu.