20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen Resimli Çocuk Hakları Sergisi’nde 40 ressam bir ilki gerçekleştirdi.

Forum AVM’de gerçekleştirilen açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile çok sayıda çocuk katıldı.

Dünya Çocuk Hakla Günü Nedeniyle düzenlenen etkinliğe ilişkin bir değerlendirme yapan Vali Öz, “20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabulünün yıl dönümü. Bu yüzden bu tarihi çocuk hakları günü olarak kutluyoruz. Maalesef dünyanın dört bir yanında çocukların yaşama haklarının kaybolduğunu görüyoruz. Bu sergi bu durumun sorgulanması ve hatırlanması açısından çok önemli. Bu bir bakıma kutlama değil, bugünün kıymetini anlama ve bu haklardan mahrum olan çocukların durumunu ortaya koyarak bunu kamuoyuyla paylaşmak istedik. Burada güzel bir çalışma var. Tüm vatandaşlarımızdan bu sergiyi gezmelerini istiyoruz. Çocuk haklarına sahip çıkıldığı gelecekte güzel bir Türkiye’yi ve dünyayı hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, “Çocukların öldürüldüğü, iş kazalarında öldüğü bir dünyayı inşallah hep birlikte geride bırakacağız. Onların sağlık ve fırsat eşitliği yönünden bu sergiden ders alalım, barış ve kardeşlik içerisinde bir dünyayı onlara bırakalım. Çocuklar ölmesin istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 40 ressam tarafından Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 40 maddesinin resmedildiği sergi Vali ve beraberindekiler tarafından ilgiyle gezildi.