Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, şehir geneline doğalgazı yaymak için Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını belirterek Trabzon’u temiz hava ile buluşturacaklarını söyledi.

Şehrin farklı yerlerinde doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Genç, nüfusun yoğun olduğu bölgelerden Boztepe ve Çukuçayır Mahallelerine en geç 2016 başlarında doğalgaza kavuşacağını belirtti.

Ortahisar bünyesinde bulunan 35 kilometrelik doğalgaz hattını 50 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Başkan Genç, “göreve başladığımızdan itibaren şehrimizde yaşayan halkımızın, en temiz çevrede yaşama imkanına sahip olabilmesi bakımından doğalgaz konusu titizlikle ve özellikle en çok takip ettiğimiz husustu. Çünkü belediye başkanları olarak en temel iki görevimiz var. Birincisi halkımızın en temiz suyu içebilmesi, ikincisi de en temiz çevrede yaşayabilmesidir. Bu manada devraldığımız tablo itibariyle doğalgaz şehrimizde özellikle önceki Trabzon Belediyemiz, şu andaki Ortahisar ilçe Belediyemiz bünyesinde faaliyet alanında olan çalışmalarda yüzde 30-35 ’lik bir tamamlama oranında idi. Göreve başladığımızdan sonra hemen doğal yapımcı firmasıyla bir protokol imzaladık. Ortahisar ilçe bünyemiz için 35 kilometre olan programlarını 50 kilometre çıkardık. 50 kilometreyi bitirdikten sonra bizimde onlara yapacağımız desteklerle birlikte yine çalışmalarını devam ettirme noktasında kendileriyle sıkı sıkı görüşmeler yaptık. Sağ olsunlar onlarda bu hassasiyetimizi ve şehrimizin beklentilerini karşılamak adına bizim ve Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle beraber yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Geldiğimiz noktada daha önce devam eden Fatih, İnönü Mahallemiz kısmen, Beşirli Mahallelerimiz’de çalışmalarımız tamamlandı. Bundan sonra kalan merkez mahallerimizi süratle tamamlayıp ardından Çukurçayır, Pelitli’de kısmen bir çalışmamız var zaten ve diğer mahallerimizi inşallah kapsama alarak amacımız şehrimizi temiz hava ile buluşturmak. En çok takip etiğimiz alan bu alan."

TAHMİNİMİZ 2016 BAŞLARINDA

Çukurçayır ve Boztepe, Yenicuma Mahalleri doğalgaz’a 2015 sonu yada 2016 yılı başlarında kavuşacağını tahmin ettiklerini ifade eden başkan Genç, “Doğalgaz çalışmaları bir önceki dönem, bu yıl yapılan kısımlar ve ondan sonra devamında da diğer meydan ve güneyinde olan mahallerimizi kapsayacak. Çukurçayır’da bizim tahminimiz büyük bir ihtimalle 2015 sonu 2016 başlarına doğru. Doğalgaz firması yeter ki çalışma yapabilsin diye bütün altyapı, makine teknik donanım gibi bütün desteklerimizle beraber çalışmaların hızlandırılması adına onlara yardımcı oluyoruz. Bu senenin programını bitirdikten sonra önümüzdeki yılın programını yapacağız. Amacımız eğer yetişebilirse Boztepe, Yenicuma, Çukurçayır o bölgemize 2015 yılında gaz verebilmektir. Çünkü buraları nüfus bakımından yoğun bölgemiz. Nüfusu yoğun yerlere gaz verebilmeliyiz yakıttan, kalorifer yakıtından dolayısıyla hava kirliliğinden bir an evvel kurtaralım”dedi.

VATANDAŞLARDAN RİCAMIZ, ABONE OLMALARI

Vatandaşlardan doğalgaz’a mutlaka abone olmalarını isteyen Başkan Genç, “Vatandaşlarımızdan hasetten ricamız şudur. Şu an itibariyle bizim doğalgaz kullanımına hazır mesken adedimiz ile doğalgaz kullanan abone sayımız arasında çok fark var. Yani 30 bin mesken doğalgaz kullanımına hazır ise 20 bin 22 bin civarında kullanan var. Bu konuda vatandaşlarımız bize yardımcı olmaları ve süratle abone olmalarını öneriyorum, tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Çünkü bu şehirde hep beraber yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde valilik nezdinde vali bey başkanlığında yaptığımız toplantıda bu konuda adım atmayan vatandaşlarımıza, resmi yaptırım devlet kanalıyla oluyor, belediyenin değil. İl Çevre Kurulu toplanıp karar alacak. Bunu da vatandaşlarımızı önceden bilgilendireyim. Daha sonra bir yaptırama maruz kaldıklarında sıkıntı yaşamasınlar. Ama şehrimizin tamamını bu sıkıntıdan kurtarmak adına kendileri de daha sağlıklı bir çevrede bizi ve hep beraberce yaşamak adına süratle abone olsunlar doğalgaza kavuşsunlar. Belki başlangıç külfeti olabilir ancak 1-2- 3 yılda şimdiki yaktıkları yakıtla beraber mutlak surette kendini amorti edecektir. Vatandaşlarımızdan ricamız şudur ki kapısına doğalgaz kutusu gelmiş ise süratle abone olsun ve doğalgazını kullansınlar” diye konuştu.

AVNİ AKER YIKILACAK, SANAYİ BÖLGESİNE DEVASA ŞEHİR HASTANESİ

Stadyumun Akyazı’da hizmete girmesinin ardından Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yıkılacağını belirten Başkan Genç, “Avni Aker tabi ki yıkılacak. Yavuz Selim ve Avni Aker’i TOKİ’den devralacağız. Orayla ilgili projemiz var. Seçimden önce dedik ki bütünüyle Yavuz Selim’i koruyalım, geri kalanı yeşil alan yapalım. Buraları TOKİ’de kaldığı zaman mutlak surette orada kendi dönüşümünü sağlayabilmesi adına bir ticaret isteyecektir. TOKİ başkanına giderek düşüncemizi ilettik. Burada yapı olarak Büyükşehir binamız olabilir, yapı olarak en fazla bir kültür sanat merkezi olabilir. Şehrin ihtiyacı bizim de sözümüzdür. Bu şehre kültür sanat merkezi kazandıracağız. Bütün sanat ve kültürel faaliyetlerinin aynı anda olabileceği şekliyle şehrimize kompleks şeklinde bir yapı lazım. Bunun dışında, konut ticaret alanı olmasın geri kalanı park olsun. Yavuz Selim Stadını bir şekilde koruyacağız. Oralar zaten komple TOKİ’nindi. Biz diyoruz ki Yavuz Selim’i bir şekilde orada tutalım, bu haliyle değil bir Yavuz Selim sahası olsun orada. Yani toprağı orada yaşasın hatta onun yanına bir anıt yapalım, futbol burada doğdu gibi. Onun dışındaki alanda bina ise en fazla iki tane geri kalanı park olsun. Aynı şekilde sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde şehir sıkışmasın diye burasının park yapılmasını söylemişti. Amacımız bu. Büyükşehir Belediye Başkanımızla aynı düşüncedeyiz hem fikiriz. Oraya bir hastane fikri gündeme geldi. Ancak sayın Cumhurbaşkanımızla yapılan toplantıda bize dedi ki, Çimento Fabrikası, sanayi oralar kalkarsa buraya devasa merkezi şehir hastanesi yapın dedi. Biz Fatih Devlet Hastanesini genişleterek öyle bir düşünce olmuş idi. Yetmediği için Avni Aker’e oraya olabilir mi diye bir düşünce vardı. Trabzon 30 sene önceki Tıp Fakültesi gibi istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız hastaneyi oraya yapın demesi demek bizim aynı zamanda Çimento Fabrikasını oradan kaldırmak fikrini de tetikliyor. Önümüzdeki günlerde yoğun bir şekilde çalışacağız ”şeklinde konuştu.