Geçen yıl okul sporları turnuvalarına öğrenci katılım artış oranı bakımından Türkiye’de ilk sıraya çıkan Trabzon’da öğrenciler spora büyük ilgi gösteriyor.

Birbirinden modern spor salonları ve sahalara adeta akın eden 503 okulda öğrenim gören binlerce öğrenci, 32 branşta yapılan okul sporları turnuvalarında aktif olarak yer alırken, eğitim-öğretim yılının ilk döneminde toplam bin 30 müsabaka yapılırken, ikinci dönemde bu rakamın 3 binlere ulaşması bekleniyor.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, ilk hedeflerinin çocukların bir şekilde sporla buluşması olduğunu belirterek, “Sağlıklı bir nesil için öğrencilerimize her imkanı verip spor salonlarına, sahalara çekmemiz gerekir. Okul Sporları turnuvalarındaki unutulmaz heyecanın yanı sıra, buralarda yeni dostluklar kuruluyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yaptığımız çalışmalardan sonuç almamız çok sevindirici. Spor salonları ve sahalarımız öğrencilerimizle dolu” dedi.

İlk dönemde 12 branş ve 26 kategoride müsabaka yapıldığını kaydeden Okul Sporları Şube Müdür V. Yusuf Çebi ise, “İlk dönemde 503 okul takımında 3 bin 272 öğrenci, 12 branşta toplam bin 30 müsabaka oynadı. Okullarda ikinci dönemin başlaması ile birlikte 20 ayrı branşta daha turnuvalarımız olacak. Dereceye giren takımlar Trabzon’u grup müsabakalarında temsil edecek. Önceki yıllarda olduğu gibi yine Türkiye şampiyonları, dünya şampiyonları çıkaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.