Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in vizyon proje olarak nitelendirdiği Tünel Akvaryum Projesi’nin tünel açma ihalesi, belediyenin Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tabakhane ile Zağnos vadileri arasında inşa edilecek olan proje, Türkiye için bir ilk olma özelliğini taşıyor. İlk defa Türkiye’de yer altından Tünel Akvaryum yapılacak. İhale için toplam 16 firma dosya incelemesinde bulundu. Bu firmalar arasından 9 firma ihaleyle ilgili tekliflerini Ortahisar Belediyesi tarafından oluşturulan İhale Komisyonuna sundu. Kapalı zarf, açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihalede komisyon tarafından tekliflerin değerlendirilme sürecinden sonra ihaleyi kazanan firma açıklanacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tüm Türkiye için örnek olacak tarihi bir ihaleyi gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Çok büyük uğraş verdiğimiz, büyük emekler harcadığımız Tünel Akvaryum Projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Sadece Trabzon için değil bölgemiz, hatta Türkiye için bir ilk olacak ve örnek olacak bir proje. Aynı zamanda bir ilçe belediyesi için bu projenin çok iddialı bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Turizm çeşitliliğinin artırılması şehrimiz için çok önemli. Bu proje tam da buna katkı yapacak nitelikte bir proje. Deniz şehri Trabzon böyle bir projeyi çoktan hak ediyordu. Biz de böyle bir projeyi ilçemize kazandıracağımızdan dolayı büyük bir keyif duyuyoruz. Gerçekten de ilçemiz için çok tarihi bir ihaleyi gerçekleştirdik. Yer altından ilk defa Türkiye’de tünel akvaryum yapılacak. Bunu da biz gerçekleştireceğiz. Doğal olarak da gayet sevinçliyiz, mutluyuz. Şehrimizin marka değerini artıracak projenin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.