Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Muharrem Mermertaş’ı makamında kabul etti.

3 yıl boyunca Kocaeli Şube Müdürlüğü görevini başarıyla yürüttükten sonra Trabzon’a atanan Mermertaş’a yeni görevinde başarılar dileyen Vali Öz, “Basın İlan Kurumu önemli bir kurum. Genel Müdürümüz hemşehrimiz Mehmet Atalay da bu alanda çok aktif bir çalışma yürütüyor. Trabzon da bu anlamda, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik konusunda güçlü ve dinamik bir basına sahip. Bu bakımdan Basın İlan Kurumumuzun ilimizde teşkilatının, şubesinin olması da ayrı bir önem taşıyor” dedi.

Açık, şeffaf ve hesap verebilirlilik açısından basının çok önemli işlevinin olduğunu ifade eden Vali, “Basın İlan Kurumu Şube Müdürlükleri, basın kuruluşlarının kamu ilanı konusundaki yetkinin takibi, denetlenmesi, eşit ve dengeli bir şekilde işin yürütülmesi açısından önemli bir görev görüyor. Hem yerel basını ayakta tutma, destekleme anlamında, hem de aralarında dengeli bir çalışma gösterme açısından önemli bir fonksiyonunuz var. Yeni görevinizde size başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

BİK Trabzon Şube Müdürü Mermertaş ise, “Basın İlan Kurumumuz yerel basının gelişmesi ve güçlenmesi konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Trabzon da bu anlamda güçle bir basın var. Amacımız bu güce güç katmaktır” diye konuştu.