Tunceli’nin Çemişgezek İlçe Emniyet Müdürlüğü, Muharrem orucu dolayısıyla iftar programı düzenledi.

Çemişgezek Cemevi’nde verilen iftar yemeğine, Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, Garnizon Komutanı Savaşeri, İlçe Emniyet Amiri Yunus Erdem Öre, Cemevi Başkanı Ali Hadi Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cemevi Başkanı Ali Hadi Yıldız’ın dua etmesiyle başlayan iftar programında hep birlikte oruçlar açıldı.

İftar programının ardından konuşan Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, Muharrem ayında İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek önemli olayların yaşandığını söyledi. Kaymakam Kırlı, "Bu anlamlı faaliyetlerinden ötürü polis teşkilatımızı kutluyorum. Muharrem ayı, paylaşmanın, şükretmenin ve bereketin adı olan aşure gününün bereketi ve feyzinin yanı sıra, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinin hüznünü de içinde barındırmaktadır. Kerbala şehitlerini matem ve rahmetle anarken, Muharrem ayının, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış ve huzur tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyorum. Oruç tutan vatandaşlarımızın tuttuğu oruçlarının Hak katında kabulünü diliyorum" dedi.

İlçe Emniyet Amiri Yunus Erdem Öre ise, "Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü katkılarıyla Çemişgezek Cemevi’nde düzenlemiş olduğumuz Muharrem iftarı Çemişgezek emniyeti personelini ve halkımızı mütevazi bir sofrada bir araya getirdi. İftara Çemişgezek Kaymakamımız Sayın Soner Kırlı ve İlçe Jandarma Komutanımız Sayın Uğur Savaşeri’nin katılması ve halkın her kesiminden çok sayıda katılımın olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Mütevazi bir yemek bu beraberlikten ötürü ayrı bir anlam ve lezzet kazandı. Ümidim bu güzel beraberliğin hep devam etmesi ve bu iftarın lezzetini hiç kaybetmemizdir" diye konuştu.

Açılan orucun ardından program ikramlarla devam etti.