Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Resim sanat, müzik hayat, sıradanlığa fark at’ projesi kapsamında ses yarışması düzenlendi.

Çemişgezek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen, ’Resim sanat, müzik hayat, sıradanlığa fark at’ projesinin final gecesi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Belediye sinema salonunda gerçekleştirilen final gecesine, Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, İlçe Emniyet Amiri Yunus Erdem Öre, Milli Eğitim Müdürü Arif Kemal Şamat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte fotoğraf ve ebru sanatı sergisinde eserler görücüye çıkarken, ödüllü Türk halk müziği ses yarışması izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Sunumunu, projenin aynı zamanda koordinatörü olan Raşit Yüksel Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cengiz Yıldırım’ın yaptığı program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve SODES tanıtım videosunun izletilmesiyle başladı. Birbirinden güzel türküleri seslendiren 10 yarışmacı, izleyenlere güzel bir müzik ziyafeti yaşattı. Performanslar karşısında karar vermekte zorlanan jürinin birincisi ’Ben Buradayım’ türküsü ile Mehmet Karakoç olurken, ’Yayladan Gel Kömür Gözlüm’ türküsüyle Yusuf Demir ikinci, ’Erzurum Dağları’ adlı uzun havayı seslendiren Soner Özdeş ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara katılım belgeleriyle birlikte, birinciye 600, ikinciye 400 ve üçüncüye ise 300 lira para ödülü verildi.

Programın sonunda bir konuşma yapan Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, yetenekleri ve sundukları müzik şöleninden ötürü bütün yarışmacıları kutladı. Kaymakam Kırlı, "Programımız yoğun katılımla ve coşkuyla geçmesi bizleri son derece mutlu etti. Bu yoğun ilgiyi ve coşkuyu görünce biz bu organizasyonu daha önce neden düşünmedik diye de üzülmüyor değiliz. Böyle bir programda bu coşkuyla bir arada sizlerle olmaktan da büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Yarışmacıların sesleri gerçekten gecemize neşe kattı. Hepsini medeni cesaretlerinden ötürü kutluyorum. Program girişinde fotoğraf ve ebru sanatı sergilerinin açılışlarını yaptık. Gerçekten görülmeye değer, maharetli ellerden eserler vardı. SODES tanıtım videosunda da izledik. SODES projeleri özellikle bölgemizde köylere ve kasabalara köylere her yere ulaşmış. Bu sebepten başta Kalkınma Bakanlığımız olmak üzere, Çemişgezek’te de bu projeleri yürüten okul müdürlerimiz Cengiz Yıldırım’a ve Vural Berker’e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Etkinlik verilen hediyelerin ardından sona erdi.