Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Dersim il örgütü, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş’a yönelik saldırıya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun’un da katıldığı basın açıklaması HDP İl Eşbaşkanı Fatma Kalsen tarafından yapıldı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a havaalanında yapılan sözlü saldırı eylemi ile Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş’a genel merkezde yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Kalsen, "Bir ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanı bir partiyi bu kadar açıkça tehdit eder ve hedef gösterirse, karanlık yapılar da bunu kendilerine bir emir ve talimat olarak algılayacaktır. Daha evvel de benzer söylem ve beyanatlar üzerinden HDP’nin eşbaşkanları ve birçok yöneticisi saldırıya uğramış, partinin bir çok il ve ilçe binaları yakılmış, yağmalanmış ve tahrip edilmiştir" dedi.

Saldırıların kendilerini yıldırmayacağını ifade eden Kalsen, "HDP ve HDK özgürlük, eşitlik mücadelesinden asla vazgeçmeyecek, bundan sonra da kararlı şekilde mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Hiçbir baskı, tehdit ve saldırı bu mücadeleden ve Kobane direnişini sahiplenmekten vazgeçirmeyecektir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.