Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 2014 yılında il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tunceli’de bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Olgun Öner, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ile özel idaresinden ilgili birim müdürleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Osman Kaymak, "Bilindiği üzere Tunceli ilimiz dağlık ve dağınık bir coğrafyaya sahip olması nedeni ile zor şartlar altında 365 köy bin 99 ünite olmak üzere toplamda bin 464 yerleşim yerine hizmet sağlamaktayız. Bu yerleşim yerlerinin yol ağı uzunluğu; 3 bin 336 kilometre nüfusu ise 28 bin 200’dür ki, bu oran Tunceli Nüfusunun yüzde 33’ünü oluşturmaktadır" dedi.

Barış süreciyle birlikte köylere geri dönüşlerin yaşandığı kentte yeni yol açma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Vali Kaymak, "Köylerimizin şebekeli içme suları nezdinde yaptığımız çalışmalarımızda büyük mesafe kat etmiş durumdayız, şuan itibariyle ilimizde yüzde 88 oranında bir başarı sağlamış durumdayız. KÖYDES kapsamında ise merkez ve 7 ilçemizde içme suyu ve yol çalışmalarıyla ilgili yapılan 86 projeden 72’si bitirilmiş, 13 proje ise devam etmekte olup, 1 projemizde ihale aşamasındadır" diye konuştu.

Valilik olarak tarım ve hayvancılığı önemsediklerinin altını çizen Vali Osman Kaymak, "Bunu daha üst seviyelere ulaştırmak için hayvancılığın yoğu yapıldığı yerleşim yerleriyle ilgili 6 adet hayvan içme suyu göleti projemizi DAP’a sunduk, bununla ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup, bu projeler hayata geçirildiğinde 7 bin 450 büyükbaş hayvan, 88 bin 500 Küçükbaş hayvan otlak ve meralarda içme suyuna kavuşmuş olacaktır. Tarımcılığın gelişmesi noktasında nüfus ve yerleşim yeri müsait olan köylerimizde de insanların daha verimli tarım yapabilme olanaklarını sağlamak için yapmış olduğumuz DAP kapsamında 7 adet projemizin tamamı gerçekleştirdik. Bu projeler için yaklaşık 2 milyon 700 bin ödenek harcanmış olup, toplamda 2 bin 103 hektar alanı sulu tarıma kavuşturmuş olduk" şeklinde konuştu.

İnanç merkezlerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Kaymak, “İlimizdeki inanç merkezleriyle ilgili daha önce 2012 yılında yapılan Düzgün Baba yoluna ek olarak bu yıl da Dervişcemal Türbesi yolunu stabilize ve Pir Ali ziyareti yolunu da asfaltlama çalışmalarını tamamladık. Sayın Başbakanımızın da ilimiz ziyaretinde söylediği gibi kent genelindeki tüm inanç merkezlerine yönelik bu yönlü çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, 2014 yılında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı.