Tunceli Belediyesi tarafından yaptırılan halk pazarı ile kapalı otoparkın açılışı gerçekleştirildi.

Tunceli Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde 3 bin 700 metrekarelik alan üzerinde yapımı tamamlanan ve 1 milyon 645 bin liraya mal olan halk pazarı ile kapalı otoparkın açılışı gerçekleştirildi. Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ile çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta konuşan Vali Yardımcısı Olgun Öner, Dersim Belediyesi’ne vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet sunacak olan bu tesisi yaptırması nedeniyle teşekkür ettiğini söyledi. Öner, "Bizler hep birlikte Dersim için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Burası yapıldı ama yaşayabilmesi önemli. O nedenle burada ürünlerini satacak esnaflarımıza destek verilmesini rica ediyorum. Diğer alışverişlerimizi yapacağımız yerler vardır mutlaka ama buranın amacı daha farklı. Burada esnaflarımız kendi ürünlerini; el emeklerini pazarlayacakları için katkı sunmak son derece önemlidir. Pazar yerinde kadınlar için ayrıca yer ayrılmış olmasını da son derece önemli buluyorum. Dersimli kadınlar, ürettikleri ürünleri pazarlayamamaktan, tüketici ile buluşturamamaktan şikayet ediyorlardı. Bu Pazar yerinin tamamlanmasıyla bu da giderilmiş olacak" dedi.

Açılışta konuşan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ise, üç dönemdir kendilerini destekleyen vatandaşlara layık olabilmek için çaba harcadıklarını söyledi. Pazar yerinin açılışıyla birlikte vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamda alışveriş yapabileceğini dile getiren Bul, "Pazar alanında 68 pazarcıya yer ayrıldı. 4 engelli vatandaşımıza da ücretsiz yer tahsisi yaptık. Bunun yanı sıra kadınlar için kota koyduk. Çarşamba günlerini de özellikle köylü kadınların el ürünlerini satabilecekleri gün olarak belirledik" diye konuştu.

Pazar yerinin alt bölümünde de kapalı otopark yaptırdıklarını ifade eden Bul, 76 araç kapasiteli otoparkta oto yıkama yeri bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Pazar alanı ile otoparkın açılışı gerçekleştirildi.