Başbakanlık ‘Hizmet Envanteri’ni çıkardı, hükumetin iş yükü ortaya çıktı. 8 bine yakın hizmet sunan bakanlıklar arasında en ağır yük Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’nda.

Kabine revizyonunun ardından yeni bakanların iş başı yaptığı hükumetin sorumluluk sahası, koordinasyondaki zorluğu da ortaya koyuyor. Şu ana kadar, Başbakanlık dahil 20 bakanlık ile bağlı kuruluşların sunduğu hizmetlerin listesi ‘Hizmet Envanteri Veri Tabanı’na kaydedilmiş durumda. Envantere göre; halen 20 bakanlığa bağlı kurumlar 7 bin 988 farklı hizmet sunuyor. Ulaştırmadan eğitime, ekonomiden tarıma kadar farklı alanları kapsayan çalışmaya diğer kurumlar da eklendiğinde hizmet sahasının 10 bine dayanması bekleniyor. 

MALİYE VE EĞİTİM ÇOK ÇALIŞIYOR
Kamuda en ağır yüke sahip olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı. Bakanlık, bin 138 hizmet başlığıyla kamuda çalışıyor. Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının sunduğu hizmet çeşidi sayısı 843’e ulaşmış durumda. Hizmet Envanteri’ne göre; Ulaştırma ve Maliye Bakanlıklarını 733 hizmet çeşidiyle Milli Eğitim Bakanlığı takip ediyor.