Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, ilçenin turizm imkanlarının geliştirildiği takdirde yıllık 300 bin turistin ağırlayabilecekleri potansiyele sahip olduklarını belirtti.edi.

Başkan Ada, Ulubey’in konaklama imkanlarının yetersiz olduğunun altını çizerek, bu sebepten ilçenin turizm potansiyeline tam anlamında ulaşılamadığına dikkat çekti. Ada, "2017 yılında yaklaşık 30 bin kişi Ulubey Kanyonlarını ziyaret etmiştir. Ziyaretçilerin yaklaşık 17 bini, il dışından ve bin 300 kişi ise yabancı turistler teşkil etmiştir. Uşak’ın olmazsa olmazlarından bir tanesi turizm olmalıdır. Bölgemizdeki yüksek turizm potansiyelli yerlerimizi güçlendirerek bu sektörü il ve ilçelerimizde geniş bir maddi gelir kaynağına çevirebilir" dedi.

Önümüzdeki ay içinde 25 odalı bir otelin temelinin atılacağını kaydeden Başkan Ada, turizm alanında yatırım yatırdıkları takdirde yıllık 300 bin turistin ilçeye çekebileceğini söyledi. İlçe belediyesinin maddi kaynaklarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Ada, turizm potansiyelinin özellikle Ulubey Kanyonları ve cam terasın daha çok tanıtılmasıyla artırılabileceğine dikkat çekti. Destek beklediklerini ifade eden Ada, "Ulubey Kanyonu uzunluk olarak dünyanın en büyük 2. kanyonudur. Bugüne kadar pek bilinmeyen kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşur. Ulubey Çayı, bütün kanyonu adeta saklı bir cennete çevirmiştir. Ulubey Kanyonu Uşak il merkezinden 30 km mesafededir. Kanyona ulaşmak için ise Uşak merkez istikameti dışında Manisa - Alaşehir yolu kullanılır" diye konuştu.