Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, vefatının 76. Yıldönümü tüm yurtta düzenlenen etkinliklerle anılırken Uşak Üniversitesi Yönetimi anma programı düzenlenmedi. Rektörlük web sitesinde verdiği anma mesajıyla yetinirken, öğrencisinden akademik personeline kadar Uşaklılar Uşak Üniversitesi’nin bu tutumunu ve Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’e ateş püskürdü. Uşak üniversitesi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, koskoca üniversitenin anma töreni düzenlenmemesi herkesi şaşırttı.

ANIT ÖNÜNE TÖRENE GELENLER KENDİ BAŞLARINA SAYGTI DURUŞUNDA BULUNDU

Edinilen bilgiye göre, Uşak Üniversitesi’nde sabah saat 09:00 sıralarında Atatürk Heykeli önüne gelen idari ve akademik personel anma programının olmayacağını öğrenince tepki göstererek 15-20 kişinin katılımıyla saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı söyleyerek dağıldılar. Bu gelişme üzerine öğrencilerin kurduğu yaklaşık 21 bin takipçisi olan “Uşak Üniversitesi itiraf platformu” isimli sosyal medya alanında Uşak Üniversitesi Yönetime tepki yağdı ve saat 09:00’a sınavların konulması ve anma programı tertiplenmemesi kınandı.

REKTÖR VE ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE KINAMA MESAJLARI YAĞDI

Bunun dışında olayın dalga dalga yayılması üzerine bir çok sosyal medya kullanıcısı Uşak Üniversitesi Rektörü ve yönetimi hakkında kınama mesajları yayınladı. Mesajlarda bir akademisyen 20 yıldır değişik üniversitelerde görev yaptığını böyle bir rezilliği ancak Uşak Üniversitesinde gördüğünü belirterek başta Rektör Prof. Dr. Sait Çelik olmak üzere üniveriste yönetimine tepki gösterdi. Platformda paylaşılan bir başka mesajda ise "Platformda yapılan paylaşımda “10 Kasım günü saat 09:00’a sınav koyan değerli hocalarımız Mustafa Kemal’in ölüm yıldönümünü önemsemediler bile. Kendileri anmadıkları gibi bize de engel oldular. Saat 09:05’te yüzlerce kişi sınavdaydı ne sirenler çaldı ne saygı duruşunda duruldu. Şu günlerimizi de mi görecektik. Bugün çok üzüldüm vicdanım sızladı. Ruhun Şad olsun Paşam seni unutmadık ama unutturmamak için elimizden bir şey gelmiyor" ifadelerine yer verildi.

Üniversiteye tepkiler devam ederken bir çok kişi Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik’ten mantıklı bir açıklama ve özür beklediklerini yazdı.