Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile engelli haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yemekte buluştu.

Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Kudret Yaman, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü, AK Partili Belediye Meclisi Üyeleri Özer Erkek, Zeki Ercel, Mehmet Demirhindi, Sevgi Coşkun ve engelli haklarını savunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmaların sürdüğünü belirtti. Sorunların daha hızlı bir şekilde tespit edilmesi, çözümlerinin de daha hızlı olmasını önemsediklerini ve bu konuda engellilerin katılımı ile platform oluşturacaklarını aktaran Cahan, “ İlimizde engellilerimiz için yapacağımız çalışmalar bundan sonraki süreçte daha organize olacak. Bu bağlamda belediyecilik anlamında ne gerekiyorsa yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Engelli hakları konusunda yapılacak işlerin belirlenmesi ve sorunların en aza indirilmesi için ise engelli kardeşlerimiz ile ortak aklı yürütmek niyetindeyiz. Bu nedenle platform oluşturma kararı aldık” dedi.

Oluşturulacak platformun ilk toplantısını kısa sürede gerçekleşeceğine vurgu yapan Başkan Cahan, belirli periyotlarda yapılan toplantılar ile engelli dostu kentler konusunda en üst seviyeye çıkacaklarına dikkat çekti. Belediyecilik anlamında da engellilere desteklerin sürdüğünü dile getiren Cahan, “ İlimizde engellilerimizin pozitif ayrımcılık esası ile daha avantajlı olması için çaba vermekteyiz. Bu nedenle engellilerimizin içme suyundan faydalanmasında ortalama yüzde 25 civarında indirim sağladık. Ayrıca otobüslerimizde de engellilerimizin ve 65 yaş üstü yaşlılarımızın ücretsiz faydalanması için karar aldık” ifadesini kullandı.

Engelli dostu uygulamalar yaptık

Görevde oldukları kısa sürede engelliler için güzel kararlar aldıklarını söyleyen Başkan Cahan, “ Uşak Belediyesi olarak 2015 yılı bütçe ayını bitirdik. Bütçe görüşmelerinde ise engelli kardeşlerimiz için önemli kararlar aldık. Bilindiği gibi ilimizde kaliteli suyu sağlamak adına kentte suya zam yapmadık. Suda sağladığımız güzellikler ise engellilere sağladığımız indirimle ile devam etti. Metreküpü 1.60 TL olan suyumuzun yüzde 40 ile yüzde 60 oranında engeli olan kardeşlerimize 1.45 TL olarak sunmaya karar verdik. Yüzde 60 ile yüzde 80 engeli olan engelli kardeşlerimize 1.25 ve yüzde 80 ile yüzde 100 engeli olan kardeşlerimize 1 TL olarak su hizmeti veriyoruz. Engellilerimize karşı pozitif ayrımcılığımız şehir içi ulaşımda da devam etti. Şehir içi otobüslerimizde yüzde 40 ve üzeri engeli olan kardeşlerimizin ve 65 yaş üstü yaşlılarımızın ücretsiz faydalanması konusunda karar aldık. Engelli dostu projelerimize devam edeceğiz” diye konuştu.