Uşak Belediyesi’nin düzenlediği Uluslar arası Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali tüm coşkusu ile devam ederken bu kapsamda festivali katılan sanatçılar için sertifika töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi civarında kurulan Pazar yeri içinde bulunan festival alanında düzenlenen sertifika törenine Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Beleidye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, protokol üyelerinin eşleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın bütün stantları gezmesi ve sanatçıları dinlemesi ile başlayan etkinlik daha sonra sertifika törenine geçilmesi ile devam etti. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ta sanatın yaşatılması ve sevdirilmesini önemsediklerini belirtti. Kentte ilk defa uluslar arası boyutta bir sanat festivali düzenlediğine dikkat çeken Başkan Cahan, “İlimiz sanatın şehri olma adına emin adımlar ile yolunda ilerlemektedir. Sanatın ve sanatçının kenti olma konusunda da marka olacak ilimizde bugün çok anlamlı bir etkinliği daha gerçekleştiriyoruz. Yüzlerce sanatçımızın bizleri gururlandırdığı festivalimizde sertifika töreni vesile ile tekrar birlikte olma şansına eriştik. Bu nedenle çok mutluyuz” dedi.

festivalin olumsuz hava koşullarına rağmen taşınmasının ilgiyi azaltmadığını ileten Cahan, bu Uşak halkının sanata olan sevgisinin bir göstergesi olduğunu bildirdi. Bundan sonra da sanat festivalinin uluslar arası katılımının daha fazla olması için çaba vereceklerini belirten Cahan, “Sanat yolunda bu yıl katılımın ilk defa uluslar arası olması bizlere gelecek yıllar için de ışık verdi. amacımız daha çok sanatçının kentimize gelmesi ve kentimizin tanıtımımın daha iyi yapılmasıdır. Bu nedenle önümüzdeki yıl daha hazırlıklı olacağız. Aynı zamanda yerel sanatçılarımızın da bu tür festivaller ile katkı verilmesine neden olacağız” şeklinde konuştu.