Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun minik yıldızları, dört buçuk aylık hazırlık sürecinin ardından “Faldır Fuldur” ile sahneye çıktı.

Minikler seyirciden tam not aldı. Öte yandan Uşak Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Her resim defteri bir bilet, her bilet mutlu bir çocuk” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 675 resim defteri ile çok sayıda kuru boya ve kitap toplandı.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 9-15 yaş grubu minikleri 4. kez seyircisiyle buluştu. Köye yeni atanan bir muallimin başından geçen öyküyü konu alan komedi oyunuyla izleyici karşısına çıkan minikler keyif dolu bir seyir sundu. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu’nun kaleme aldığı ve 18 çocuğun sahnelere taşıdığı 90 dakikalık oyun vatandaşlardan tam not aldı.

“Her resim defteri bir bilet, her bilet mutlu bir çocuk” projesini uygulayan Uşak Belediyesi bu kapsamda ihtiyacı olan ailelere ulaştırılmak üzere 675 resim defteri ve beraberinde çok sayıda kuru boya ile kitap topladı. Bilet almak adına resim defteri getiren seyircilerse uygulanan sosyal sorumluluk projesi nedeniyle memnuniyet duyduklarını, dayanışma kültürünün yaşatılması nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.

Programın ardından konuşan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, ortaya çıkan her yeni eserin bir diğerinden daha iyi olduğunu aktardı. Başarılı çalışmaların devamını dileyen Ünal,” Gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve her anlamda dopdolu bir şekilde geleceğe hazırlanmaları adına belediyemiz hizmet üretiyor. Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın özellikle üzerinde durduğu, bizlerin en büyük hassasiyeti olan gençlerimizin iyi birer birey olmasını önemsiyor, yakalanan her başarıdan memnuniyet duyuyoruz. Çeşitli alanlarda eğitimler sunuyoruz. Tiyatro sahnemizde de görüyoruz ki geride bırakılan her gün daha ciddi başarılar getiriyor.” dedi.

Ünal, oyunda emeği geçen minik oyunculara ve arka planda yer alan teknik kadroya teşekkürlerini sundu. Sanatın her alanına değer verdiklerini kaydederek yeni oyunların Uşak halkıyla buluşmaya devam edeceğini ifade etti.

Şehir Tiyatrosunu bir eğitim yuvasına dönüştüren, oyunun mimarı Murat Çubukçu ise gençlerdeki başarıya değindi. Çok kısa bir sürede iyi işler çıkartıldığını aktaran Çubukçu, “Bizler, ekibimizi kurulduğumuz günden bu yana öyle bir gönül bağı oluşturduk ki, sahneye taşıyacağımız her oyun için en ince ayrıntısına kadar titizlikle hazırlanıyoruz. Çocuk grubumuzda toplamda 72 kardeşimiz var. Onlar burada hem geleceğe hazırlanıyor hem de tiyatro kültürümüzü yaşatıyor. Emekleri ve gerek hazırlıkta gerekse sahnede ortaya koydukları özverileri nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Çubukçu, Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı Kasabanın Alileri komedi oyunuyla 23 Şubat’ta saat 20.00’de yeniden seyirci karşısında olacaklarını paylaştı. Öte yandan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Trabzon’da düzenlenecek 8. Akçaabat Erol Günaydın Tiyatro Günlerinde Uşak’ı temsil edeceğini söyledi.