Uşak Belediyesi Meclisi komisyonları engelli vatandaşlara kolaylık sağlayan birçok düzenlemeyi hayata geçirmek adına bir toplantı gerçekleştirdi.

Uşak Belediye binasında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra belediye meclisinde grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin komisyonlar üyeleri de hazır bulundu. Komisyonda bütün sokak ve caddelerin engelliler göre düzenlenmesi, toplu taşıma araçlarının engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi, belediye bünyesinde bulunan oto parkların engellilere ücretsiz kullandırılması ve su faturalarında indirim sağlanması konularında mutabakata varıldı.

Toplantının son derece faydalı geçtiğini kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmanın önemli olduğunu ifade etti. Uşak’ta engellerin aşılması gerektiğini dile getiren Cahan, “Unutmamalı ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle hayatta ne yapıyorsak engellileri düşünerek ve empati kurarak yapmalıyız. Bugün biz yaptığımız toplantıda bu düşünceden hareket ile yola çıktık. İlimizde engelli vatandaşlarımızın sorunlarını asgari suretle indirerek yaşamlarını kolaylaştırmak niyetindeyiz” dedi.

Uşak’ın engelli hakları konusunda marka bir şehir olmayı hedeflediğini anlatan Cahan, modern kentlerin engellilere sağlanan avantajlar ile ölçüldüğüne işaret etti. Belediyecilik anlamında engelliler ile ilgili çalışmaların artarak devam edeceğine dikkat çeken Cahan, “ Bizin seçim öncesinde verdiğimiz vaatlerin arasında engellilerimize özel projeler de yer alıyordu. Bu projelerin hayat bulmasını çok önemsiyoruz. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımız ile sürekli görüşmeler yaparak sorun tespiti yapıyoruz. Engelli haklarını koruyan sivil toplum kuruluşları da bu bağlamda bize yol gösteriyor” ifadesini kullandı.