Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa Film Festivali açılışı Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşti.

Açılış Programı Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2.sınıf öğrencisi ve Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu Başkanı Mazlum Ayaz’ın konuşmasıyla başladı. Ardından kürsüye Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Şahinler gelerek festival ile ilgili bilgi verdi. 1. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa Film Festivali hakkında düşüncelerini belirten İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Şahinler konuşmasında ‘’Üniversitemizde ve şehrimizde bir ilk olan 1. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa Film Festivali’ne ev sahipliği yapıyoruz. Kimi amatör kimi profesyonel yapıtlar eşliğinde şehrimizde ve üniversitemizde gelenekselleşerek takip eden yıllarla birlikte kısa film özeli ve sinema genelinde güçlü bir birikim sağlayacağına şüphemiz yok. Aynı zamanda sinemamızın 100. Yılını kutladığımız 2014 yılında Uşak’ın bir film festivaline kavuşmasında ki katkılarından ötürü başta Sayın Rektör Hocamız olmak üzere üniversitemizin tüm birimlerine, İletişim Fakültesi’nin saygı değer hocaları ve idari personeline, İletişim Topluluğu’nun özverili emekçilerine ve elbette tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.’’dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise açılışta yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yeni kurulan bir fakülte olarak başarılı işlere imza attığını ve Uşak’ın ilk kısa film festivalini düzenlemesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Gönüllülük esasıyla Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi 1. Kısa Film Festivaline emek veren tüm öğrencileri kutlayan Rektör Çelik, şunları aktardı: “ Böylesi bir etkinlik ve etkinliğe gösterilen ilgi beni çok mutlu etti. Geçtiğimiz yıl ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlayan İletişim Fakültemiz sağlam akademik kadrosuyla güzel işler yapıyor. Gelecek sene Yeni Medya Bölümüne de öğrenci alarak bölgenin en iyi iletişim fakültesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Kalitede sınır yoktur. Değerli hocalarımızın rehberliğinde daha kaliteli ve daha iyi çalışmalar yapılacaktır. Bu festivalde bir filmin Türkiye prömiyerinin yapılıyor olması ve İletişim Fakültemizin üç hocasının da kısa filmlerinin gösterilecek olması ayrıca gurur verici. Tüm emeği geçenleri tekrar kutluyor herkese iyi seyirler diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından festivalin açılış filmi olan Yönetmen Arne Ahrens’in Meine Beschneidung/Sünnetim(2013) adlı kısa filminin Türkiye prömiyeri gerçekleşti.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa Film Festivali 20’ye yakın kısa film gösterimiyle üç gün sürecek.