Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Birimi tarafından, Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesinin ve Uşak Üniversitesi engelli öğrencilerinin katılımıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman ve üniversite dekanlarının yer aldığı etkinlikte Rektör Prof. Dr. Sait Çelik bir konuşma yaptı. Rektör Çelik konuşmasında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, diğer günlerden daha anlamlı olduğunu çünkü dezavantajlı grupların sorunlarına dikkat çekmek, konuyla ilgili bilinç ve farkındalık yaratmak için ayrılmış bir gün olduğunu söyledi.

Ülkemizde dezavantajlı gruplara yönelik son yıllarda önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Rektör Çelik konuşmasında şunları belirtti: “Çıkarılan yasalar ve yönetmeliklerle üst düzey düzenlemeler yapıldı. Sosyal ve maddi destekler sağlandı. Yapılan çalışmalar ile övünülebilecek sosyal devlet noktasına ulaştık. Elbette bu bir süreç işidir. Hiçbirimiz Süpermen değiliz. Çeşitli kategorilerde engelliliklerimiz var. Zihinsel, bedensel ve sosyal engelliliklerimiz olabilir. Önemli ve öncelikli olan zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri yok etmektir. Ülkemizde yaşayan her bir bireyin gelişmek için katkısına ihtiyacımız var. Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak boynumuzun borcudur. Uşak Üniversitesi genç bir üniversite olarak engelsiz kampüs noktasında önemli adımlar attı. Bu noktada engelli perspektifiyle kampüsümüz nasıl diye sorduk. Sağolsun Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı ile birçok defa biraya geldik. Onların fikrini aldık ve daha engelsiz bir kampüs için beraber çalışma kararı aldık. Bütün birimlerimizde engelsiz kampüs olmak için işe yarayacak adımlar atmak istiyoruz. Bize her türlü desteği veren Altı Nokta Körler derneğine teşekkür ediyorum. Tüm kurumlarla engelsiz bir kent ve engelsiz bir ülke hedefine doğru beraber çalışma azmindeyiz.”

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem ise Uşak Üniversitesi’nin son üç yıldır engelsiz kampüs olma yolunda ciddi ve büyük atılımlar yaptığına dikkat çekerek Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’e bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Uşak Üniversitesi’nin yaptığı çalışmaların engelli öğrenciler için önemli bir kazanç olduğunu söyleyen Serkan Çiğdem çalışmaların yapılmak için yapılmadığını amaca hasıl olması için yapıldığını ifade ederek erişebilirlilik konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’e teşekkür plaketi sundu.