Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcılığına Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya atandı.

Rektör Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Sayın Dalkıran ile Genel Sekreter Adil Karaman, yeni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya’ya göreve başlaması dolayısıyla nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektör Sait Çelik, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya’yı yeni görevinden dolayı kutlayarak plaket verdi. Rektör Yardımcılığı görevinde ve çalışmalarında başarılar dileyen Rektör “Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya’yı Rektör Yardımcılığı görevinden dolayı kutluyorum. Kendisine yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya Kimdir?

1977 yılında Elazığ’da doğdu. Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden 1998 yılında mezun oldu. 1999 yılında, Yükseköğretim Kurulu’nun ilk kez uygulamaya koyduğu “Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı” kapsamında Araştırma Görevlisi olarak atandı. Ardından bir yıl boyunca Orta Doğru Teknik Üniversitesinde yabancı dil eğitimi aldı. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Eğitimi alanında 2002 yılında yüksek lisans ve 2005 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2005-2007 yılları arasında Wayne State Üniversitesi (Detroit-ABD) Eğitim Fakültesi’nde, Prof. Dr. Jazlin Ebenezer’in yürütücülüğünü yaptığı “Translating Innovative Technologies into Classrooms” başlıklı NSF tarafından desteklenen projede post-doktora yaptı. 2008 yılında Doçent ve 2014 yılında Profesor unvanını aldı. Prof. Kaya’nın ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve konferanslarda sunduğu çalışması bulunmaktadır. Prof. Kaya, yürütmekte olduğu TÜBİTAK, AB ve Bakanlık projelerinde, özellikle yenilikçi teknolojilerin sınıf içi öğretim sürecine entegrasyonu ve nitelikli öğretmen eğitimi üzerine yoğunlaşmaktadır. Araştırma ve ilgi alanları arasında; yüz yüze ve çevrimiçi argümantasyon, harmanlanmış öğrenme, otantik değerlendirme, bilimin doğası, teknoloji destekli sorgulama ve Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi yer almaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.