Uşak’ta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı Türkiye Yol-İş Sendikası üyelerinin şube delege seçimleri sonrasında yaşadığı gelişmeler, çalışan işçiler arasında büyük huzursuzluğa neden olmaya başladı.

Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde çalışan Türkiye Yol-İş Sendikası üyeleri 3 Haziran 2014’te yapılan Eskişehir 1 Nolu Şube Delege Seçimleri’nin ardından, 130 geçerli oyun 74’ünü alarak seçimi kazanan listedeki kişilerin yerine, kaybeden listenin atanmasına tepki gösterdi. Büyük çoğunluğu sahada olan üye işçiler, bu durumdan dolayı sık sık tatsız olayların yaşanmaya başladığını ve iş yerlerinde huzur kalmadığını söyledi.

Seçimi kazanan sendika üyeleri bu sabah iş başı yapmadan önce bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Seçimi kazanan listenin başı Turhan Erdem çarpıcı açıklamalarda bulundu. Turhan Erdem seçim öncesi aday olmaması ve liste hazırlamaması konusunda baskı gördüğünü ileri sürerek şunları söyledi:

“Sendikaların kuruluş amacı adalet, eşitlik, demokrasi, hak arama, iş yeri çalışma barışını sağlamak, üyelerin çıkarını korumak ve geliştirmek olduğu halde Yol-İş Sendikası Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı, kişisel egolarından dolayı etik olmayan bir biçimde seçimi kazanmayan listeden atama yaparak iş yerimizdeki çalışma huzurunu tamamen bozmuş bulunmaktadır. İş yerimizde kazanan listeden atamaların yapılması konusunda 141 üyeden 121’i Yol İş Sendikası Genel Merkezi ve Eskişehir 1. Nolu Şubesi’ne dilekçe vermiş olmasına rağmen, talepler hiç bir şekilde dikkate alınmadan atama yapılacaksa niçin seçim yapılmaktadır? Bu çağ dışı uygulamanın çok geç olmadan düzeltilerek ileride doğabilecek olumsuz durumların önüne şimdiden geçilebilmesi için sorumlu olan herkesi göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Turhan Erdem, bu süreçte seçimi kaybetmesine rağmen görev alan listedeki arkadaşlarının etik davranarak istifa etmelerini beklediklerini dile getirdi. Bu olgunluğu göstermemeleri halinde gerekirse tüzük değişikliği için dava açarak konuyu hukuk mücadelesi ile sürdüreceklerini söyleyen Erdem, “Bu süre içinde burada çalışan kardeşlerimiz arasında tatsız olaylar yaşanırsa bunun sorumlusu Eskişehir şube başkanı olacaktır” dedi.